FødevareWatch

Der er forskel på ’bedst før’ og ’sidste anvendelsesdato’

En ny kampagne fra Fødevareministeriet og Forbrugerrådet Tænk vil mindske madspildet ved at lære danskerne, hvornår maden kan spises, og hvornår den skal smides ud.

Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Fødevareministeriet vil lære danskerne, at der er forskel på ’bedst før’ og ’sidste anvendelsesdato’ med en ny kampagne, der skal forhindre, at god mad ryger i skraldespanden.

”Hver eneste borger i Danmark smider knap et kilo mad ud om ugen, som sagtens kunne være spist. Det er et unødigt spild, og en helt unødvendig miljøbelastning", siger fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Jeg kan godt forstå, hvis forbrugerne kan blive forvirrede over de forskellige mærkninger"

Fødevareminister Dan Jørgensen (S)
Ifølge ministeriet kender mange danskere ikke forskel på de to mærkninger, hvilket betyder, at de smider mad ud, der intet fejler.

F.eks. kan havregryn, yoghurt og dåsemad ofte spises, selv om 'bedst før'-datoen er overskredet med et par dage, mens maden skal smides ud, når datoen for sidste anvendelse er udløbet.

”Jeg kan godt forstå, hvis forbrugerne kan blive forvirrede over de forskellige mærkninger. Derfor håber jeg også, at vi med denne kampagne kan være med til at hjælpe forbrugerne,” siger Dan Jørgensen.

Kampagnen er blevet til i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk og kan ses på tjekdatoen.dk, postkort, plakater og i et indslag på DR OBS. 

Cateringfirma skar madspild med 10 ton

Kantiner smider tonsvis af mad i skraldespanden

Danmark har det højeste madspild i Norden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier