Fødevareerhverv topper listen over arbejdsulykker

Det kan være farligt at arbejde med fødevarer. Læs her hvor mange arbejdsulykker, der er i din branche.
Foto: Janus Engel/POLFOTO/arkiv
Foto: Janus Engel/POLFOTO/arkiv
AF MICHELLE HANSEN

Sidste år anmeldte over 41.000 danskere en skade til Arbejdstilsynet, som de havde fået ved at passe deres arbejde. De skader vi får, når vi passer vores arbejde skyldes ofte fysisk overbelastning, eller at man bliver ramt af en genstand under arbejdet.

Der er stor forskel på, hvor stor risiko man har for at få en arbejdsskade alt efter hvilken branche, man arbejder i, og hvilket arbejde man laver. Finans har på baggrund af tal fra Arbejdstilsynet lavet en liste over de ti brancher, hvor der sker flest arbejdsulykker.

  1. Slagteribranchen er den branche, hvor flest kommer til skade. Sidste år blev der anmeldt 458 arbejdsskader pr. 10.000 medarbejdere i branchen.
     
  2. Medarbejdere, der arbejder med vand, kloak og affald, er den gruppe, der oplever anden flest arbejdsulykker. Her var der sidste år 358 ulykker for hver 10.000 medarbejdere.
     
  3. I anlægsbranchen var der sidste år 264 arbejdsulykker pr. 10.000 beskæftigede. Med 91 alvorlige ulykker, som medfører en sygemelding på mindst tre uger, er anlægsbranchen den branche, hvor der sker flest alvorlige ulykker.
     
  4. Inden for godstransport var der sidste år 280 arbejdsulykker for hver 10.000 medarbejdere. Godstransport ligger derudover i top tre, når det kommer til de mest alvorlige ulykker, hvor en medarbejder dør pga. en arbejdsulykke.
     
  5. Medarbejdere, der arbejder med at opføre eller nedrive bygninger, er også blandt de mest udsatte. Her var der sidste år 234 ulykker for hver 10.000 beskæftigede. Samtidig er det i denne gruppe, at anden flest mister livet ved en arbejdsulykke.
     
  6. Politimænd, fængselsbetjente og øvrige medarbejdere inden for beredskab havde sidste år 228 arbejdsulykke for hver 10.000 medarbejdere.
     
  7. De håndværkere, der arbejder med færdiggørelsen af byggeri, er ligesom deres kollegaer, der opfører og nedriver bygninger, bland de mest udsatte, når det kommer til arbejdsulykker. Her var der sidste år 217 arbejdsulykker pr. 10.000 beskæftigede.
     
  8. Ligesom godstransport er et udsat arbejde, er der også mange ulykker hos dem, der transporterer passagerer. Her var der sidste år 203 ulykker for hver 10.000 medarbejdere.
     
  9. Medarbejderne, der arbejder med fremstilling af fødevarer, er også blandt de udsatte. Her var der sidste år 196 arbejdsulykker for hver 10.000 medarbejdere.
     
  10. Den tiende mest udsatte gruppe er personer, der arbejder med metal og maskiner. Her var der sidste år 193 arbejdsulykker for hver 10.000 medarbejdere.
Her er de rigeste i Danmarks fødevareindustri

Så meget tjener branchens chefer

Her er de stærkeste danske fødevarebrands

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter