WHO vil have forbud mod energidrik

Står det til verdenssundhedsorganisationen WHO skal producenter som Red Bull, Cult og Burn ikke have lov at sælge energidrikke til unge.
Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau/Arkiv
Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau/Arkiv

Salget af koffeinholdige drikke som Red Bull, Cult, Burn og Voodoo Energy er eksploderet, siden Fødevarestyrelsen i 2009 ophævede det danske forbud.

I dagens udgave af metroxpress opfordrer verdenssundhedsorganisationen til, at der igen indføres forbud mod salg af drikkene på linje med aldersgrænserne for salg af alkohol. Energidrikkene er et folkesundhedsproblem, lyder advarslen fra WHO.

Derfor opfordrer verdenssundhedsorganisationen til et forbud mod salg af drikkene på linje med aldersgrænserne for salg af alkohol, skriver metroxpress.

Tal fra Nielsen Scan Track Dagligvareindeks viser at salget er gået rigtig meget frem siden 2009, og det kan man mærke på hospitalernes centrale Giftlinje, skriver avisen.

"WHOs forslag er glimrende. Vi får ugentlig henvendelser om unge, som er voldsomt påvirkede. Det er ikke noget, som børn og unge skal drikke, og det er helt uhensigtsmæssigt, at de står på sodavandshylderne," lyder det Gesche Jürgens, Giftlinjens afsnitsansvarlige læge, til avisen.

Dansk energidrik sælger bedre end forventet

Kendt energidrik sagsøgt for 'manglende vinger'

Coca-Cola i Monster-opkøb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter