Post Danmark sidder tungt på onlinehandel

Det danske postvæsen har fundet en god afløser for den stadigt dalende mængde brevpost, og postbilerne kører i stigende omfang med dagligvarer fra de danske netsupermarkeder.
Foto: /ritzau/Joachim Ladefoged
Foto: /ritzau/Joachim Ladefoged

Post Danmark står for godt en tredjedel af leveringen af de danske netbutikkers salg af dagligvarer. Dermed er postvæsenet kun overgået af nemlig.com, der sidder på cirka halvdelen af det hastigt voksende marked.

Det skriver handelsbladet.dk, der citerer detailekspert Henrik Libak for vurderingen.

Det danske postvæsen leverer varer for Irma.dk og SuperBest Online, som er de største konkurrenter til nemlig.com. Derudover har man aftaler med en række mindre aktører som Osuma og iPosen og specialbutikker som Skagen Food og Gris og Ko.

Online-supermarked lukker ned

”Vi oplever en markant stigning i efterspørgslen fra e-handlen på distribution af daglig- og fødevarer og ser et marked med et enormt vækstpotentiale, hvor vi kan få en stærk position ved at udnytte vores ekspertise i at skabe logistikløsninger sammen med vores landsdækkende distributionsnet,” siger kommunikationsdirektør ved Post Danmark, Morten O. Nielsen til mediet.

Ifølge Irma har man valgt at overlade distributionen til Post Danmark, for at koncentrere sig om at udvikle sin forretning i stedet.

Kommercieldirektør for Irma.dk, Jesper Lykke Wackerhausen, peger desuden på, at man skal have en vis volumen, før det giver mening selv at stå for leveringen af varerne.

Ny netbutik kan sætte fart på onlinesalg af fødevarer

Leverandører vil sælge mad direkte til danskerne

Så stor bliver nethandlen med dagligvarer

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også