FødevareWatch

Chiquita dropper fusion med Fyffes

Aktionærerne i den amerikanske banankoncern Chiquita har stemt nej til en fusion med den irske rival Fyffes. Ledelsen vil istedet indlede forhandlinger med de brasilianske bejlere Cutrale og Safra.

Amerikanske Chiquitas plan om at købe bananproducent-rivalen Fyffes er gået i vasken. Aktionærerne har på et ekstraordinært møde modsat sig opkøbet, rapporterer Bloomberg News.

Virksomheden har tidligere afvist flere købstilbud fra brasilianske Cutrale Group og Safra Group. Men nu vil Chiquita alligevel indlede forhandlingerne med brasilianerne.

"På grund af dagens resultat har vi besluttet at tilendebringe aftalen med Fyffes og gå i dialog med Cutrale-Safra om deres reviderede tilbud," siger Chiquitas topchef, Edward F. Lonergan, i en udtalelse.

Cutrale-Safra tilbød først 13 dollar per aktie i Chiquita. Buddet blev forhøjet med 1 dollar, hvilket dog ikke fik banankoncernen til at bide på maddingen. "Utilstrækkeligt," lød det fra North Carolina-baserede Chiquita.

Senest har brasilianerne, der består af juiceproducenten Cutrale og bankgruppen Safra med Brasiliens næstrigeste mand, Joseph Safra, i spidsen, budt 14,50 dollar per aktie.

En kombination af Chiquita og Fyffes ville have skabt verdens største producent af bananer.

Chiquita-aktien steg med 3,6 pct. til 14,25 dollar på børsen i New York efter omkring to timers handel fredag.

Brasilianere hæver Chiquita-bud igen

Chiquita afviser brasiliansk opkøbstilbud

Chiquita får nyt brasiliansk opkøbstilbud

Avis: Brandmænd vil bremse bananfusion

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier