Chiquita får nyt brasiliansk opkøbstilbud

Juiceproducenten Cutrale og bankgruppen Safra har afgivet et nyt bud på banangiganten Chiquita, der ellers er ved at fusionere med rivalen Fyffes.
AF RITZAU FINANS

Amerikanske Chiquita, der er kendt for bananmærket af samme navn, bliver tilbudt 14 dollar per aktie i et fælles opkøbstilbud fra brasilianske Cutrale Group og Safra Group.

Det er 1 dollar mere per aktie end et tilbud, som Chiquita afslog tilbage i august, og svarer til en pris på 658 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

Cutrale, der producerer frugtjuice, er gået sammen med bankgruppen Safra, der er kontrolleret af Brasiliens næstrigeste mand, Joseph Safra, om at udfordre Chiquitas plan om at købe irske Fyffes.

Sammen kan Chiquita og Fyffes danne verdens største bananselskab, hvor amerikanerne samtidig kan benytte sig af et smuthul i skattelovgivningen ved at flytte hovedkvarteret til Irland.

Cutrale sidder på mere end en tredjedel af markedet inden for appelsinjuice og har også store forretninger inden for æbler, ferskner, citroner og sojabønner.

Avis: Brandmænd vil bremse bananfusion

Bananfusion får EU's velsignelse

Chiquita og Fyffes ændrer fusionsaftale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg