Avis: Brandmænd vil bremse bananfusion

En pensionskasse for amerikanske brandmænd sagsøger nu Chiquitas ledelsen pga. den forestående fusion med irske Fyffes, skriver en irsk avis.

Én af årets mest omtalte og stormombruste handler i den globale fødevareindustri må uden tvivl være sammenlægningen af de to banangiganter Chiquita Brands Internationale og Fyffes.

Den handel blev i løbet af sommeren forsøgt bremset, da den brasilianske juiceproducent Cutrale Group og finanskoncernen Safra Group prøvede at stille sig imellem med et opkøbstilbud på Chiquita, der lød på 3,5 mia. kroner.

Siden har der været en del tovtrækkeri frem og tilbage mellem de involverede parter i sagen, og nu melder en ny part sig på banen.

En pensionsgruppe for brandmænd i den amerikanske by Birmingham i staten Alabama, der har aktier i Chiquita, har således sagsøgt ledelsen i Chiquita pga. netop fusionen med Fyffes. Det skriver avisen Irish Times.

Pensionskassen mener, at ledelsen har overtrådt deres pligter ved at acceptere betingelserne i fusionsaftalen, da størstedelen af ledelsesansvaret i det sammenlagte selskab vil gå til den irske rival.

Både Fyffes’ og Chiquitas aktionærer skal beslutte om de vil godtage fusionsplanerne ved afstemninger sidst på måneden, men pensionsgruppen vil nu have rettens til at udstede et påbud mod aktionærafstemningen i det amerikanske selskab, skriver avisen.

Bananfusion får EU's velsignelse

Chiquita og Fyffes ændrer fusionsaftale

Bananselskaber forventer at spare 340 mio årligt på fusion

Medie: Bananproducent afviser brasiliansk overtagelse

Chiquita afviser milliardbud til fordel for fusion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også