Den fynske brændevin Pomé løb med førstepladsen for næsen af blandt andet pølser, isdessert og danske hvidløg, da Salling i går uddelte sin fødevarepris.
Æblevinen er lavet af ægteparret Lene og Karsten True Knudsen, der står bag destilleriet Aqua Vitae Sydfyn, hvor de producerer delvist økologisk brændevin.
”Det er et kæmpe skulderklap til os. Vi driver vores lille virksomhed, fordi det er sjovt. Vi startede med en idé om at producere vin, men det var vi ret dårlige til. Vi er bedre til brændevin, og det synes dommerne heldigvis også,” siger Lene True Knudsen.
Med prisen følger en plads i stormagasinets supermarked, men det er endnu uklart, om Pomé ender på hylderne i Salling Super. Ægteparret producerer årligt mellem 8.000 og 10.000 flasker af vinen og har umiddelbart ikke planer om at udvide produktionen.
Foruden hovedprisen uddelte supermarkedet også priser for mest innovative produkt, bedste emballagedesign og en publikumspris, der var bestemt af kunderne.
Fødevareprisen 2014: Pomé – brændevin lavet af æblemost
Mest innovative produkt: Winterspring - kamille æble nordisk isdessert
Bedste emballagedesign: Winterspring - kamille æble nordisk isdessert
Publikumsprisen: Niels og Grete – økologiske æg
Finalister til fødevarepris fundet
Stormagasin vil fremhæve danske fødevarer
Lammefjordens kartofler får EU-diplom