FødevareWatch

Brændevin slår pølser og isdessert

En brændevin lavet på æblemost vandt Sallings fødevarepris. Belønningen er en plads på stormagasinets hylder.

Foto: Toke Hage/Presse

Den fynske brændevin Pomé løb med førstepladsen for næsen af blandt andet pølser, isdessert og danske hvidløg, da Salling i går uddelte sin fødevarepris.

Æblevinen er lavet af ægteparret Lene og Karsten True Knudsen, der står bag destilleriet Aqua Vitae Sydfyn, hvor de producerer delvist økologisk brændevin.

Vi driver vores lille virksomhed, fordi det er sjovt"

Lene True Knudsen, Aqua Vitae Sydfyn
”Det er et kæmpe skulderklap til os. Vi driver vores lille virksomhed, fordi det er sjovt. Vi startede med en idé om at producere vin, men det var vi ret dårlige til. Vi er bedre til brændevin, og det synes dommerne heldigvis også,” siger Lene True Knudsen.

Med prisen følger en plads i stormagasinets supermarked, men det er endnu uklart, om Pomé ender på hylderne i Salling Super. Ægteparret producerer årligt mellem 8.000 og 10.000 flasker af vinen og har umiddelbart ikke planer om at udvide produktionen.

Foruden hovedprisen uddelte supermarkedet også priser for mest innovative produkt, bedste emballagedesign og en publikumspris, der var bestemt af kunderne.

Fødevareprisen 2014: Pomé – brændevin lavet af æblemost

Mest innovative produkt:  Winterspring - kamille æble nordisk isdessert

Bedste emballagedesign: Winterspring - kamille æble nordisk isdessert

Publikumsprisen: Niels og Grete – økologiske æg

Finalister til fødevarepris fundet

Stormagasin vil fremhæve danske fødevarer

Lammefjordens kartofler får EU-diplom

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier