Finalister til fødevarepris fundet

Menuen har stået på alt fra lyngrøget laks til nordisk isdessert og røget rapsolie. Nu er dommerpanelet nået frem til 11 udvalgte af de i alt 76 deltagende virksomheder i konkurrencen om at vinde Sallings Fødevarepris 2014.
12 produkter skal nu kæmpe om førstepladsen som belønnes med 100.000 kr. og kåres 23. oktober i stormagasinet Salling i Aarhus. Udover Fødevareprisen skal der også kåres vindere inden for "Mest innovative produkt" og "bedste emballagedesign" priser der belønnes med 10.000 kr. hver.
Sidst men ikke mindst skal ”Publikumsprisen” kåres. Her har forbrugerne haft mulighed for at stemme det produkt ind, som de ikke vil undvære i deres køkken. Vinderen af Publikumsprisen modtager 7.500 kr.
Finalisterne til Sallings Fødevarepris 2014:
Delikatesser
- Rævhede skinke - Langtidsmodnet, koldrøget, krydret skinke af svinekød, Rævhede Naturprodukter, Aabybro
- Fennikel Salami – Ekstra tørret salami efter klassisk opskrift med pikant smag af fennikel Aalbæk specialiteter, Billund
Fisk/skaldyr
- Lyngrøget laks – Laks koldrøget over Vesterhavslyng, Klausens Fisk og Skaldyr, Hune Blokhus
Frugt/grønt
- Lottes hvidløg – Økologiske, danskdyrkede hvidløg, Lottes Hvidløg, Faxe
Kød og fjerkræ
- Dansk kronhjort - Mørbrad fra dansk kronhjort – Rævhede Naturprodukter, Aabybro
- St. Lyngdal baconpølse – lavet af kød fra frilandsgrise og limousinekalve, St. Lyngdal, Sorring
Mejeri
- Mammen Danablue+60 – Dansk blåskimmelost fra Drøsbro Mejeri, Thorsø
- Winter Spring, nordisk isdessert baseret på kamilleis og æblesorbet, WS Group, København
Vin, øl og spiritus
- Pomé – Aperitif-brændevin fremstillet af friskpresset fynsk æblemost lagret på egefade, Aqua Vitae Sydfyn, Skaarup
- Young Rye, June 2014 –Whisky fremstillet af dansk rug og lidt byg fra Vestjylland. Stauning Whiskey, Skjern
Øvrig kolonial
- Røget koldpresset rapsolie – Dansk koldpresset rapsolie røget over bøgeflis, Samsø Landkøkken, Samsø
- Æblemost med ribs og solbær – Frisk most fremstillet af danske discoveryæbler tilsat solbær og ribs, Mariendal Mosteri, Grenå