FødevareWatch

Chr. Hansens kulturdivision imponerede med marginen

Den største division i Chr. Hansen overraskede i årets fjerde kvartal. Omsætningen steg med fem procent.

Foto: PR

Chr. Hansens største division, Cultures & Enzymes, opnåede i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2013/14 en omsætning på 125 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 42 mio. euro.

Dermed klarede divisionen sig omtrent som ventet, idet analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet en omsætning på 128 mio. euro men kun et primært driftsresultat (EBIT) på 41 mio. euro i divisionen. Konsensus er baseret på medianen af 12 analytikeres estimater.

Omsætningen i Cultures & Enzymes steg 5 pct. fra 118 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens resultat af primær drift (EBIT) udgjorde et overskud på 40,5 mio. euro

EBIT-marginen i Cultures & Enzymes blev i fjerde kvartal på 33,9 pct. mod 34,3 pct. i samme periode sidste år. Der var ventet en overskudsgrad på 32,5 pct. blandt analytikerne.

Organisk var divisions vækst på 8 pct. i kvartalet, det samme som konsensus blandt syv analytikere.

Set over hele året var fremdriften i Cultures & Enzymes primært drevet af salget af kulturer til fermenterede mælkeprodukter og kød, skriver Chr. Hansen, som også oplevede "god vækst" i salget af kulturer til ost og i enzymer.

Chr. Hansen vokser med 8 procent

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier