FødevareWatch

Chr. Hansens kulturdivision imponerede med marginen

Den største division i Chr. Hansen overraskede i årets fjerde kvartal. Omsætningen steg med fem procent.

Foto: PR

Chr. Hansens største division, Cultures & Enzymes, opnåede i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2013/14 en omsætning på 125 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 42 mio. euro.

Dermed klarede divisionen sig omtrent som ventet, idet analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet en omsætning på 128 mio. euro men kun et primært driftsresultat (EBIT) på 41 mio. euro i divisionen. Konsensus er baseret på medianen af 12 analytikeres estimater.

Omsætningen i Cultures & Enzymes steg 5 pct. fra 118 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens resultat af primær drift (EBIT) udgjorde et overskud på 40,5 mio. euro

EBIT-marginen i Cultures & Enzymes blev i fjerde kvartal på 33,9 pct. mod 34,3 pct. i samme periode sidste år. Der var ventet en overskudsgrad på 32,5 pct. blandt analytikerne.

Organisk var divisions vækst på 8 pct. i kvartalet, det samme som konsensus blandt syv analytikere.

Set over hele året var fremdriften i Cultures & Enzymes primært drevet af salget af kulturer til fermenterede mælkeprodukter og kød, skriver Chr. Hansen, som også oplevede "god vækst" i salget af kulturer til ost og i enzymer.

Chr. Hansen vokser med 8 procent

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier