FødevareWatch

Fem nye medlemmer i madtænketank

Fem nye ansigter er at finde i den efterhånden ret store Måltidstænketank, der skal inspirere danskerne ved blandt andet at formulere en række måltidsråd.

Foto: Jesper Dall

Der har været stor interesse for måltidstænketankens arbejde, og efter at der i alt er kommet 565 nomineringer af 215 forskellige personer, har man nu valgt valgt at udvide antallet af medlemmer i Måltidstænketanken, så man nu er 24.

”Det er folkets tænketank, og derfor er jeg glad for, at vi også har fået fem medlemmer udpeget af danskerne med. De fem er alle valgt, fordi de har udvist et helt særligt engagement i madkultur og kender hverdagens udfordringer med at få god mad til at passe ind i en hverdag med skole, job, badminton og andre fritidsaktiviteter,” siger Dan Jørgensen om interessen.

Måltidstænketanken får blandt andet til opgave at foreslå en række måltidsråd og komme med anbefalinger til, hvordan man kan ændre måltidskulturen i Danmark.

De fem nye medlemmer er:

Cathrine Frederiksen, iværksætter og fødevare trendspotter. Hun er uddannet Kaospilot i 2011 og arbejder som selvstændig konsulent.

Jonas Vigkilde, uddannet hjemkundskabslærer og står bag projektet Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune.

Lone Fløe, cheføkonoma i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun er leder af køkkenet Åkanden i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Charlotte Fredborg Jensen, uddannet Ernærings og husholdningsøkonom og køkkenassistent.

Tine Gudrun Petersen, historiestuderende og medstifter af Odense Fødevarefællesskab, som i dag har 700 medlemmer og vandt Odenses bæredygtighedspris i 2012.

De øvrige medlemmer af Måltidstænketanken:

Mette Touborg, Borgmester, Lejre Kommune (Formand)

Adam Price, manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder og restauratør

Anne-Birgitte Agger, direktør for Københavns Madhus

Arne Astrup, professor i ernæring, Københavns Universitet

Bjarne Hastrup, formand for Ældresagen

Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff, forfatter og kommunikatør

Christian Bitz, foredragsholder, forskningschef og TV-vært

Claus Egeris Nielsen, sekretariatschef for Måltidspartnerskabet

Claus Meyer, kogebogsforfatter, iværksætter og foredragsholder

Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet

Helle Brønnum Carlsen, lektor Zahles Seminarium og madanmelder

Jacob Grønlykke, bestyrelsesformand for Løgismose A/S

Jesper Uggerhøj, administrerende direktør for Irma

Jørgen Dirksen, administrerende direktør for Rynkeby Foods A/S

Lotte Holm, professor i madsociologi, Københavns Universitet

Ole G. Mouritzen, professor i fysik, Syddansk Universitet–Leder af Smag for livet

Ole Wehlast, formand for fødevareforbundet-NNF

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening

Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne og Haver til Maver

Torben Hansen, professor i forbrugeradfærd, Copenhagen Business School

SF'er bliver ny formand for madtænketank

Ung landmand høster international anerkendelse

Aarstiderne når økonomisk højdepunkt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier