Fem nye medlemmer i madtænketank
Der har været stor interesse for måltidstænketankens arbejde, og efter at der i alt er kommet 565 nomineringer af 215 forskellige personer, har man nu valgt valgt at udvide antallet af medlemmer i Måltidstænketanken, så man nu er 24.
”Det er folkets tænketank, og derfor er jeg glad for, at vi også har fået fem medlemmer udpeget af danskerne med. De fem er alle valgt, fordi de har udvist et helt særligt engagement i madkultur og kender hverdagens udfordringer med at få god mad til at passe ind i en hverdag med skole, job, badminton og andre fritidsaktiviteter,” siger Dan Jørgensen om interessen.
Måltidstænketanken får blandt andet til opgave at foreslå en række måltidsråd og komme med anbefalinger til, hvordan man kan ændre måltidskulturen i Danmark.
De fem nye medlemmer er:
Cathrine Frederiksen, iværksætter og fødevare trendspotter. Hun er uddannet Kaospilot i 2011 og arbejder som selvstændig konsulent.
Jonas Vigkilde, uddannet hjemkundskabslærer og står bag projektet Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune.
Lone Fløe, cheføkonoma i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun er leder af køkkenet Åkanden i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Charlotte Fredborg Jensen, uddannet Ernærings og husholdningsøkonom og køkkenassistent.
Tine Gudrun Petersen, historiestuderende og medstifter af Odense Fødevarefællesskab, som i dag har 700 medlemmer og vandt Odenses bæredygtighedspris i 2012.
De øvrige medlemmer af Måltidstænketanken:
Mette Touborg, Borgmester, Lejre Kommune (Formand)
Adam Price, manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder og restauratør
Anne-Birgitte Agger, direktør for Københavns Madhus
Arne Astrup, professor i ernæring, Københavns Universitet
Bjarne Hastrup, formand for Ældresagen
Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff, forfatter og kommunikatør
Christian Bitz, foredragsholder, forskningschef og TV-vært
Claus Egeris Nielsen, sekretariatschef for Måltidspartnerskabet
Claus Meyer, kogebogsforfatter, iværksætter og foredragsholder
Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet
Helle Brønnum Carlsen, lektor Zahles Seminarium og madanmelder
Jacob Grønlykke, bestyrelsesformand for Løgismose A/S
Jesper Uggerhøj, administrerende direktør for Irma
Jørgen Dirksen, administrerende direktør for Rynkeby Foods A/S
Lotte Holm, professor i madsociologi, Københavns Universitet
Ole G. Mouritzen, professor i fysik, Syddansk Universitet–Leder af Smag for livet
Ole Wehlast, formand for fødevareforbundet-NNF
Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening
Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne og Haver til Maver
Torben Hansen, professor i forbrugeradfærd, Copenhagen Business School
SF'er bliver ny formand for madtænketank
Relaterede artikler:
Madformand håber på at hæve niveauet
For abonnenter