FødevareWatch

Detailkæde vil lære børn at lave sund fastfood

Danske børn skal lære at lave sunde alternativer til færdigmad gennem et nyt projekt, der involverer tusindvis af elever på landets folkeskoler.

Foto: Presse/COOP

Børn er vilde med fastfood, men de foretrækker, at maden er hjemmelavet, lyder det fra Coop.

Derfor har detailkæden igangsat et projekt, GoCook, der skal lære danske skoleelever at lave sunde alternativer til take away-mad.

”Børn i dag bliver ofte omtalt som en fastfood-generation. Men børnene vil meget gerne have hjemmelavet mad. Det er i høj grad også de travle forældre, der giver mere usund fastfood på bordet. Der er derfor et stort potentiale i at lade børnene lave deres egen sunde fastfood derhjemme,” udtaler projektchef Bente Svane Nielsen i en pressemeddelelse.

Børnene vil meget gerne have hjemmelavet mad"

Bente Svane Nielsen, projektchef, Coop
I alt deltager 158.000 folkeskoleelever fra 4. til 7. klasse i projektet, hvor de modtager en kasse med råvarer og opskrifter, som de kan bruge i madkundskabstimerne.

GoCook-projektet kørte også sidste år, hvor formålet var at få flere børn til at deltage i madlavningen.

”Lærernes feedback fra tidligere år viser, at børnene gerne vil lave mad derhjemme. Omkring 70.000 børn gik i gang med at lave sund mad derhjemme med GoCook sidste år, og vi forventer, at tallet bliver lige så stort i år”, udtaler Bente Svane Nielsen.

6.600 klasser deltager i GoCook, og 77 pct. af landets grundskoler er tilmeldt. Du kan se et kort over samtlige skoler her.

Danskerne har ændret adfærd i supermarkedet

Singler er markedspotentiale for specialbutikker

Analyse: Danskerne bakker op om lokale fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier