FødevareWatch

L&F: Økologer eksporterede for 1,3 mia i 2013

Sidste års økologiske eksport løb op i 1,3 mia. kr., og Landbrug & Fødevarer mener, der er potentiale til langt mere. Den økologiske produktion har brug for et eftersyn, siger formand for økologisektionen.

Foto: Per Folkver

Danmark importerer stadig flere økologiske varer, end der eksportes, men det kan der sagtens laves om på, hvis det står til formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie.

"Dansk økologi kan gå en meget lys fremtid i møde. Der bliver større og større fokus og efterspørgsel på økologi, både herhjemme og i udlandet. Men hvis vi skal udvikle som sektor, er der nogle udfordringer, vi skal tage fat på nu. Det er sådan noget som sikring af råvaregrundlaget og at arbejde for at få større udbytter," udtaler Uffe Bie om det eftersyn, som han foreslår i forbindelse med, at det røde ø-mærke fylder 25 år.

Det skriver Landbrug & Fødevarer.

Masser af penge i økologi

De endelige import- og eksporttal er endnu ikke helt på plads, men Landbrug & Fødevarer forventer, at Danmark i 2013 eksporterede økologiske varer for ca. 1,3 mia. kroner, mens importen derimod udgjorde i omegnen af 1,6 mia. kroner.

Et eftersyn vil ifølge Uffe Bie kunne løfte de økologiske producenter ud af teenageårene og ind i voksenrækkerne.

"Vi skylder os selv at fremtidssikre økologien, og det gør vi blandt andet ved at kigge på hele værdikæden. Hvor kan vores egen produktion optimeres? Hvordan kan vi styrke samarbejdet i kæden fra jord til bord? Hvor er der spild fra landmand til butik? Hvordan kan vi genanvende de ressourcer, der kommer ud af forbrug, så vi får recirkuleret næringsstofferne? Og hvad skal vi blive bedre til at producere, så vi kan konkurrere med både udenlandske og danske produkter? Det er nogle af de ting, vi er nødt til at få diskuteret," siger Uffe Bie, der sammen med resten af økologisektionen i Landbrug & Fødevarer holder årsmøde i slutningen af måneden.

Skandinavisk økologi i solid vækst

Mænd ind i kampen om økologi

Produkter kan få Ø-mærke uden at leve op til danske krav

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier