FødevareWatch

Kina vil overhale USA på mejeriområdet

Det kinesiske marked er i hastigt vækst, og landet vil snart overhale USA på mejeriområdet, forudser analysefirmaet Euromonitor International.

Foto: Colourbox

Kinesernes voksende appetit for bl.a. mælk, ost og yoghurt vil få Kinas marked for mejeriprodukter til at vokse til 55 mia. euro i 2019. Det viser en ny undersøgelse fra Euromonitor International ifølge branchemediet Dairy Reporter.

Udviklingen betyder samtidig, at det kinesiske marked for mejeriprodukter vokser sig større end det amerikanske ditto i 2017, estimerer Euromonitor.

”En større gennemsnitlig indkomst, bredere adgang til supermarkeder, samt det faktum, at flere folk vi eje køleskabe både på landet og i byerne, vil alt sammen have en positiv indvirkning på mejerisalget,” siger Euromonitors fødevareanalytiker Lianne van den Bos ifølge Dairy Reporte.

Analysefirmaet forventer samtidig, at Brasilien og Rusland vil indtage henholdsvis tredje og fjerdepladsen på listen over de største mejerimarkeder i verden allerede i år og dermed overgå de store europæiske nationer Frankrig og Tyskland, der henvises til henholdsvis femte og sjettepladsen.

Euromonitor forventer, at halvdelen af alt nyt salg indenfor kategorien mellem 2014 og 2019 vil komme fra de otte største markeder, som udover de nævnte lande også tæller Japan og Storbritannien.

Analyse: Salg af ost vil stige kraftigt

Asien overgår USA på sliksalg i år

Her er verdens største kødmarked

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier