FødevareWatch

NNF lancerer whistleblower-ordning

Fødevarearbejdernes forbund NNF lancerer nu en ny hjemmeside, hvor fødevarearbejdere anonymt kan anmelde deres mistanke om snyd med fødevarer.

Foto: Jens Dreisling, Polfoto

Hvis en medarbejder i en fødevarevirksomhed har mistanke om, at fødevaresikkerheden ikke er i top, får han nu mulighed for at melde det anonymt i NNF's nye whistleblowerordning.

"Vores medlemmer er de nærmeste til at vide om fødevaresikkerheden halter ude på virksomhederne. Men som medarbejder kan lysten til at anmelde mistanke om snyd med fødevarer, nemt overskygges af frygten for at miste sit arbejde. Derfor er der behov for en ordning, hvor medarbejderne anonymt kan indberette deres mistanke. Sådan en ordning findes ikke i dag, derfor har vi som fagforening for de ansatte besluttet at oprette vores egen whistleblower-ordning, forklarer forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast på forbundets hjemmeside.

”Det har stor betydning for os, at der ikke foregår ting, som ikke må foregå, hvilket vi har erfaret den seneste tid med listeria. Det kunne være opdaget noget før, hvis man kunne havde anmeldt det anonymt,” forklarer han videre til Berlingske.

Fødevareminister Dan Jørgensen bakker op om forslaget. Han mener dog ikke, det er en privat opgave at drive en sådan ordning og vil derfor arbejde på bred opbakning til en offentlig løsning i Folketinget i de kommende forhandlinger.

Landmænd vil have aktier for slagtesvin

Venstre trækker ny minister i samråd

NNF håber slagteri-tiltag kan bremse jobnedgang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier