FødevareWatch

Ekspansionslystent fransk firma bag opkøb af SFK Food

Franske Solina opererer på tre kerneområder, og vesteuropa er centrum for ekspansion. Mindre danske firmaer kan være indgang til at komme tæt på danske flagskibe.

Foto: Colourbox

Den franske køber af den danske krydderikoncern SFK Food, Solina,  er fuld gang med at ekspandere i Vesteuropa, og den offensiv standser ikke med opkøbet af SFK.

”Det er Solinas ambition at fuldende selskabets hastigt voksende netværk af lokale virksomheder i regionen,” skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Heri siger Solinas adm. direktør Eric Terré også:

“Solina ekspanderer i øjeblikket i Vesteuropa inden for selskabets tre kerneområder: Service til kødindustrien, Service til industrier inden for madlavning og snacks samt Service til professionelle. SFK Food er et perfekt strategisk match for gruppen i denne ekspansionsproces. Både Solinas og SFK Food kunder vil drage fordel af en udvidet serviceplatform samt mere produktudvikling og investering i innovation. Gruppen vil tilbyde det største produktudbud inden for krydderivarer i Europa.”

Solina har ni produktionsfaciliteter, flere udviklingscentre og lokale salgskontorer og er en større aktør inden for professionelle slagtere og Food service markeder. Firmaet har 600 medarbejdere og hovedkontor i Frankrig.

Kort tids ejerskab

Kapitalfonden Odin har kun ejet SFK Food i to år, og under Odins ejerskab har SFK Food købt India-Nor i Norge og videreudviklet selskabets vigtigste markeder igennem introduktion af innovative produkter.

”Ydermere er den operationelle platform blevet styrket igennem sammenlægningen af tre produktionsfaciliteter samt optimering af forretningsprocesser og arbejdskapital.,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Dagbladet Børsen løftede i dagens avis sløret for handlen. Men Jacob Bergenholtz, managing partner i Odin, vil ikke afsløre, hvilken pris der er betalt. Han fortæller dog, at SFK har givet en forrentning på over 35 pct. per år.

Han kalder interessen for danske fødevare- og ingrediensvirksomheder "rødglødende".

"Den særlige interesse for Danmark skyldes, at kapitalfondene ser mellemstore danske fødevarevirksomheder som en indgang til at få fodfæste hos de regulære fødevaregiganter i Skandinavien som Danish Crown, Tulip, Arla m.fl. Det er helt klart også motivet hos Solina, der i SFK har fået en virksomhed med alle de rette kontakter," siger Jacob Bergenholtz til Børsen.

SFK Food er  leverandør af krydderiblandinger, krydderier, urter, marinader og funktionelle ingredienser i Danmark til kød-, fisk- og fjerkræindustrien. Selskabet fik i det senest offentliggjorte regnskabsår for 2012/2013 en omsætning på ca. 339 mio. kr. og et resultat på 7,3 mio. kr.

Udenlandske kapitalfonde vil ind i fødevarebranchen

Milliardfond kigger på danske fødevareselskaber

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier