FødevareWatch

Udenlandske kapitalfonde vil ind i fødevarebranchen

Det er gået op for de udenlandske investorer, at der er penge i de mellemstore danske fødevarevirksomheder. SFK Foods blev solgt i dag.

Udenlandske kapitalfonde har fået øjnene op for den fødevarebranche, hvor især de mellemstore virksomheder oplever stigende interesse fra potentielle købere.

Det skriver Børsen.

Således har kapitalfonden Odin Equity Partners i dag videresolgt SFK Foods til den franske gigant Solina Group, mens virksomhedsgruppen Givesco, der omfatter selskaber som Dancake og Carletti, fortæller, at man jævnligt modtager henvendelser fra kapitalfonde.

Ifølge Clearwater International, der rådgiver i handler med fødevarevirksomheder, er det især i kølvandet på finanskrisen, at kapitalfondene har vendt blikket mod den danske branche.

”Tidligere gik de typisk efter teknologivirksomheder med høje vækstrater, men under finanskrisen viste de sig at være meget volatile virksomheder, og det øger interessen for fødevarebranchen. Der skal stadigvæk leverpostej på bordet, og derfor er det en sikker havn for en kapitalfond at kaste sig over en fødevarevirksomhed med gode og stabile cash flows, du kan optimere på arbejdskapital og omkostninger, og du får formentlig let ved at sælge virksomheden igen,” siger projektleder Lars Rau Jacobsen til Børsen.

Samme melding lyder fra rådgivningsfirmaet, der peger på, at Nestlé har meldt ud, at de vil ind på området.

Milliardfond kigger på danske fødevareselskaber 

Anlægsleverandør forventer udenlandsk købsinteresse

Krydderi-direktør er optimist trods uro

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier