FødevareWatch

Velfærdskylling nærmer sig køledisken

Detailhandlen, producenter og forskere har i et års tid arbejdet på at udvikle en velfærdskylling. Udviklingsarbejdet er nu i den afsluttende fase.

Detailkæder, kyllingeproducenter og forskere har i omkring et år arbejdet sammen om at udvikle en såkaldt velfærdkylling. Det skriver foodculture.dk.

”Vi står i en situation, hvor der er så stor prisforskel på den konventionelle og den økologiske kylling, at langt de fleste forbrugere vælger den konventionelle kylling, selv om de egentligt gerne ville prioritere dyrevelfærden lidt højere,” siger Lise Tønner fra Fødevarestyrelsen, som har iværksat undersøgelsen på Aarhus og Københavns Universitet for Fødevareministeriet, til onlinemediet.

Og mens Coop hurtigt afviste velfærdsgrisen, ser sagen anderledes ud, når talen falder på en velfærdskylilng.

”Netop fordi der er så stor forskel på den konventionelle og den økologiske kylling, har vi en klar forventning om, at der er plads til en velfærdskylling. Kunderne svarer i vores undersøgelse, at de er klar til at betale mere for kød, hvor der har været ekstra fokus på dyrevelfærd,” siger Coops chef for indkøb af kød, Esben Meier til mediet.

Udviklingsarbejdet er gået ind i den endelige fase, men parterne vil endnu ikke afsløre, hvornår velfærdskyllingen kommer ud i supermarkedernes kølediske.

Læs artiklen fra FoodCulture her

Detailkæder satser på velfærdsgrisen

Coop dropper velfærdsgrisen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier