Campofrio taber penge trods beskeden salgsfremgang

Den spanske kødkoncern Campofrio Food Group, der har en dansker i koncerndirektionen, har øget både omsætning og driftsresultat i årets første seks måneder, men ikke desto mindre ender selskabet med røde tal på bundlinjen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den spanske fødevarekoncern Campofrio Food Group har oplevet en fremgang i salget af sine produkter i de første seks måneder af 2014, men investeringer i andre selskaber får alligevel bundlinjen til at ryge i minus.

Det viser koncernens regnskab for første halvår af 2014.

Campofrio, der er Spaniens største fødevarekoncern og én af de helt store aktører indenfor færdigpakket kød på verdensplan, har øget sin salgsvolumen med 2,5 pct. fra 190,000 tons i første halvår af 2013 til 194,800 tons i den seneste periode.

I rede penge svarer det til en nedgang på 0,8 pct. fra 903,1 mio. euro til 910,5 mio. euro. Driftresultatet (EBITDA) går frem med 2,3 pct. fra 61,9 mio. euro til 63,3 mio. euro. Men ikke desto mindre ender bundlinjen med et minus på 4,2 mio. euro mod et plus på 1,1 mio. euro i H1 2013.

Det skyldes dog primært dårlige resultater i visse selskaber, som Campofrio har mindre aktieandele i, der er medregnet i koncernens regnskaber gennem den såkaldte equity-metode eller indre værdis metode, skriver selskabet i en note til tallene. Kigger man udelukkende på det seneste kvartal går nettoresultatet frem med 0,2 pct.

Dansker i direktionen

Campofrio ejes af den kinesiske kødgigant WH Group, som for nylig gik på børsen i Hongkong, og den mexicanske fødevareproducent Sigma Alimentos. Det to selskaber øgede tidligere på året deres respektive andele i Campofrio, så kineserne nu ejer 37 pct. af selskabet, mens mexicanerne ejer godt 61 pct.

Herudover er det værd at bemærke at Campofrio har en dansker i koncerndirektionen. Det drejer sig om nordjyden Morten Jense, der er Chief Integrated Supply Chain Officer og tidligere har arbejdet for kødproducenter som Danish Crown og amerikanske Smithfield Foods, som i øvrigt blev opkøbt af WH Group sidste år.

Tysk terrier tager markedsandele fra Danish Crown

WH Group gennemfører endelig børsnotering

Danish Crown fyrer 150 ansatte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også