FødevareWatch

Nemlig-medejer køber massivt ind i Skotland

Modemilliardær og storaktionær i Nemlig.com, Anders Holch Povlsen, ejer nu skotske godser, skove og landbrug for 600. mio. kr.

Foto: PR

Senest er det slottet Aldourie ved Loch Ness-søen i Skotland, der er blevet indkøbt til en samlet sum af 140 mio. kr., men Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, der også ejer 49 pct. af Nemlig.com, har nu i alt ejendomme i det skotske for svimlende 600 mio. kr.

Det skriver Børsen.

I alt besidder Anders Holch Povlsen ifølge britiske medier 60.000 hektar jord, og dermed er han områdets næststørste ejer af jord, kun overgået af Hertugen af Buccleuch, der angiveligt besidder omkring det dobbelte.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Anders Holch Povlsen har overfor Børsen ikke ønsket at kommentere på den seneste investering, men ligger det i tråd med de tidligere indkøb, handler investeringen om meget andet end cashflow. Til avisen BT har han tidligere udtalt:

"De giver ikke mange indtægter, lad mig sige det på den måde. Der er selvfølgelig noget jagt, og det er nok den primære indtægt. Men nej, vi tjener ikke penge på det her – tværtimod. Og det gør sådan set ikke noget. For os handler det om en fascination af natur."

Store jordbesiddere

Holch Povlsen-familien ejer på dansk jord godserne Gyllingnæs og Constantinsborg, der begge indgår i projektet De 5 Gaarde, hvor man også finder prins Joachims nu tidligere slot Schackenborg og lensgreve Bendt Wedells to slotte Wedellsborg og Frijsenborg.

I sidste måned købte Troels Holch Povlsen, der er Anders Holch Povlsens far, prins Joachim ud af et økologisk fransk landbrugprojekt på 1200 hektar ved Rhone-flodens munding. Hvor mange penge gården har kostet, er ikke offentliggjort, men den anslås at have en værdi af 125 mio. kr.

Ifølge lensgreve Bendt Wedell kom handlen i spil, fordi gården ikke passede ind i det øvrige danske De 5 Gaarde-koncept.

"Det har ikke været muligt for De 5 Gaarde at sælge de røde ris, som produceres dernede, i Danmark. Derfor passer ejendommen, som vi har været rigtig glade for, ikke ind i De 5 Gaarde," sagde han den gang til Børsen.

Prins Joachim dropper landbruget på Schackenborg

De 5 Gaarde satser på nye producenter

Modemilliardær køber prins Joachim ud af gårdprojekt

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte året ud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier