FødevareWatch

Coop henter ny koncerndirektør i Ikea

Detailkoncernen har ansat Lene Groth som ny koncerndirektør med ansvar for HR. Hun kommer fra en lignende stilling i Ikea.

Foto: Niels Hougaard

Coops direktion har fået nyt medlem i form af 48-årige Lene Groth, der får ansvaret for koncernens HR.

Den nye direktør kommer til Coop fra en lignende stilling i IKEA, hvor hun har været i 12 år. Hun er oprindelig bankuddannet og har været i bl.a. Codan Bank og SEB.

Lene Groth erstatter Elise Brøchner, som for nylig trådte ud af Coops koncernledelse for at holde en arbejdspause.

I Coop bliver opgaven at udvikle koncernen til at være det mest spændende sted at arbejde og gøre karriere i dansk detailhandel, herunder at styrke den interne lederudvikling, så virksomheden fremover i højere grad kan rekruttere internt.

”Jeg er fantastisk glad for, at Lene kommer med på holdet. Hun har en ligefrem tilgang til mennesker, stærk erfaring i lederudvikling og dyb indsigt i detailhandel,” udtaler Coop-topchef Peter Høgsted.

Foto: PR
Foto: PR

”Coop er inde i en rigtig spændende udvikling, og jeg glæder mig til at bidrage til udvikling af Coop’s unikke kultur og samarbejdsform,” siger Lene Groth, som starter i Coop 1. september.

Med dagens ansættelse består Coops koncernledelse af topchef Peter Høgsted, Jan Madsen, Michael Løve, Peter Troelstang, Gregers Wedell-Wedellsborg og altså Lene Groth.

Coop har 1200 butikker i Danmark, 38.000 ansatte og en årlig omsætning på 44 mia. kr.

Koncerndirektør: Derfor forlader jeg Coop

"Coop forsøger at tale sig til en førerposition"

Coop vil også med på mobil-bølgen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier