Tesco mister 1 million kunder om ugen

Discountkæder som Aldi og Lidl tager godt og vel 1 million kunder om ugen fra den britiske detailkæmpe Tesco.
RITZAU FINANS OG MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

Regnskabsaktuelle Tesco fra Storbritannien har det hårdt. Hver uge falder antallet af kunder, der kommer gennem dagligvarekæmpens døre med 1 million.

Det skriver The Telegraph.

Grunden til kundetabet skal findes hos de tyske discountkæder Aldi og Lidl, som vinder stadig større indpas. Det betyder forværrede udsigter for Tesco, hvor også indtjeningen er under pres efter en række prisreduktioner i dagligvarekæden.

Tescos salg er i første kvartal, som sluttede 25. maj for selskabet, faldet med 3,1 pct. i forhold til sidste år, viser nye data fra Kantar Worldpanel, mens Tescos markedsandel i dagligvarebranchen er faldet fra 30,5 pct. til 29 pct., hvilket er det største fald i mindst 20 år.

"Tesco har fejlet i forsøget på at tilpasse sig ændringen i konkurrencen. Vi tror, at Tesco har mistet sin differentiering, og derfor har givet plads til de målrettede detailhandlere i begge ender af spektret," siger Bruno Monteyne, der er analytiker hos Bernstein, til The Telegraph.

Tesco havde således tilbagegang i salget i første kvartal, om end ikke helt så meget, som analytikerne umiddelbart havde frygtet.

Samtidig faldt det sammenlignelige salg (salg i butikker, der har været åbne i mere end 12 måneder, red.) med 3,8 pct. eksklusive moms i første kvartal, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sigtet efter en salgsnedgang på 4 pct.

Skrinlagt fusion kan betyde butikslukninger

Engelsk detailkæde under pres på fødevarefronten

Storbritanniens største supermarkedskæde skuffer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Photo: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg