FødevareWatch

”Ingen kan forstå, hvorfor vi skal lukkes”

Stemningen er præget af vrede og frustration blandt medarbejderne på Danish Crown i Rønne, efter at de i dag er blevet orienteret om de sammenbrudte forhandlinger mellem parterne. Konsekvensen kan nemlig blive, at de mister deres job.

Foto: POLFOTO

Det er en trist besked, som tillidsmand på Danish Crown i Rønne, Thomas Hansen, og topledelsen i slagteriet onsdag har overbragt medarbejderne på det bornholmske slagteri, efter at forhandlingerne mellem Dansk Industri og slagterimedarbejdernes fagforening NNF brød sammen tirsdag aften.

Slagteriet står over for en lukning, hvis der ikke findes en løsning på falderebet, og den besked præger ganske naturligt stemningen blandt medarbejderne. 

"Stemningen er præget af vrede og frustration. Ingen kan forstå, hvorfor vi skal lukkes. I løbet af de sidste fem måneder er vi kommet med det ene spareforslag efter det andet, og alligevel smækker Danish Crown med døren og forsøger at give os skylden. Det er simpelthen for groft," udtaler Thomas Hansen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne, i en pressemeddelse fra NNF.

Landmænd nedskyder slagteri-nødråb

Ifølge tillidsmanden er medarbejderne vrede over, at Danish Crown ikke lytter til deres forslag og kun vil have dem ned i løn.

"Det er en uanstændig måde at behandle os på," udtaler han.

Også topledelsen i Danish Crown var taget til Bornholm for at orientere slagterimedarbejderne om forhandlingerne.

"Det har ikke været nogen særlig sjov oplevelse for nogen af parterne," siger direktør i DAnish Crown, Jesper Friis, til DR.

Han fortæller dog samtidig, at slagteriets tilbud om, at otte procent af medarbejdernes løn skal indgå i en investeringsfond, der skal finansiere en modernisering af slagteriet, stadig står ved magt.

"Vi har som sagt et tilbud liggende hos NNF, og hvis det her skal lykkes, så skal alle chippe ind, og alle skal bidrage. Og medarbejderne skal også bidrage i en eller anden form," siger Jesper Friis til DR.

Danish Crown har sat mandag som deadline for forhandlingerne.

Slagtere nedlægger arbejdet

NNF: "Det er ufatteligt trist"

Bornholms slagteri dømt til lukning

Organisationer afviser forslag om lønnedgang

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier