FødevareWatch

Sass: Slagteri på Bornholm skal reddes

Står det til Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, bør parterne i slagterisagen fra Bornholm hurtigts muligt sætte sig sammen igen.

Foto: NIELS HOUGAARD

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) blander sig nu i den fastlåste konflikt mellem Danish Crowns ledelse og de mange medarbejdere på slagteriet i Rønne, hvis job hænger i en tynd tråd.

Situationen er »alt for alvorlig til«, at de stridende parter kan opgive håbet om at nå en løsning, fastslår ministeren og opfordrer til fortsatte forhandlinger.

"Det er afgørende, at Fødevareforbundet NNF og Danish Crown sætter sig tilbage til forhandlingsbordet og finder en fornuftig løsning på problemerne på slagteriet på Bornholm," siger han i en pressemeddelelse.

Landmænd nedskyder slagteri-nødråb

"Lukker slagteriet, vil det få meget alvorlige konsekvenser for flere hundrede familier på Bornholm. Derfor skal der findes en løsning," fastslår ministeren.

Danish Crown besluttede tirsdag aften at dreje nøglen om på slagteriet, fordi medarbejderne - efter godt fire måneders benhårde forhandlinger - fortsat afviser en lønnedgang som led i slagterigigantens planer om at spare 25 millioner kroner årligt på slagteriet i Rønne.

Det betyder, at cirka 200 medarbejdere bliver kastet ud i arbejdsløshed, medmindre de bøjer af inden mandag, hvor ledelsen har krævet et endeligt svar.

Bornholms slagteri dømt til lukning

Flertal vil gå videre med vækstplan

Slagtere nedlægger arbejdet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier