FødevareWatch

Næsten umuligt at undgå buræg

Størstedelen af den danske befolkning vil helst være helt fri for buræg, men de kan være svære at undgå, da de billige æg sniger sig ind i en lang række fødevarer, uden at vi ved det.

Foto: Colourbox

Danske forbrugere bliver mere og mere bevidste om økologi og dyrevelfærd og langt de fleste foretrækker nu at holde sig helt væk fra buræg, når de handler ind i supermarkederne – men det er lettere sagt end gjort, skriver Økologisk Landsforening.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Dyrenes Beskyttelse, viser ifølge foreningen, at 59 pct. adspurgte danskere helst er fri for at spise buræg.

Ifølge magasinet Tænk blev der i 2013 solgt 51.000 tons hele skalæg i danske supermarkeder og til catering, og ca. halvdelen af disse var buræg. Men samtidig skønner Danske Æg, der er en del af Landbrug & Fødevarer, at der sælges 25.500 tons æg i ”det skjulte”, dvs. til andre fødevarer såsom kager, dressinger, flødeboller og færdigretter.

”Vi ved jo alle sammen, hvilken type æg der er billigst at producere. Når en dansk fødevareproducent skal have æg, lægger han typisk sin ordre ud på en europæisk hjemmeside, hvorefter leverandørerne byder ind. Herefter må man formode, at en tankbil bliver sendt derhen, hvor det er billigst," forklarer Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg til Tænk.

Ifølge Analyse Danmark-undersøgelsen er det kun 41 pct. af danskere, der er klar over, at buræg indgår som ingrediens i mange færdigproducerede fødevarer, og 61 pct. af de adspurgte ville fravælge færdigproducerede fødevarer med buræg, hvis de havde valget.

Læs artiklen fra Økologisk Landsforening her.

Slut med at trimme næb på kyllinger

Coop: Økologi skal på den politiske dagsorden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier