FødevareWatch

NNF: Ja til patentdomstol skaber fødevarejob

Et dansk ja til den fælleseuropæiske patentdomstol er en vigtigt ingrediens i skabelsen af job i fødevarebranchen, skriver fødevareforbundet NNF.

Foto: Markus Schreiber

Hvis størstedelen af danskerne 25. maj vælger at takke ja til en fælleseuropæisk patentdomstol, vil det fungere som olie i maskineriet for fødevareindustrien.

Beregninger fra Patent- og Varemærkestyrkelsen viser nemlig, at jobskabelse i industrien i høj grad beror på patenter. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Bortset fra biotekbranchen er dansk fødevareteknologi øverst på listen over størst patentaktivitet – den er fem gange højere end gennemsnittet. Samtidig er fødevarer blandt de teknologiområder, hvor der er størst vækst i antallet af patenter.

"Danske virksomheder ligger højt i europæiske og globale sammenligninger af innovationsaktiviteter og -performance. Dermed er der en stor del af den danske økonomi, vækst og beskæftigelse, der kommer fra virksomheder, der baserer meget af deres salg på patentbeskyttede produkter og processer," udtaler chefkonsulent i DI, Lars Holm Nielsen.

Teknologi, maskiner og ingredienser er nogle af de områder, hvor der er mange patenter.

Carlsberg-formand vil øge vidensdeling i dansk forskning

Råd: Flere statsmidler til start-ups

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier