Genmodificering kan fjerne gluten fra hvede

De omdiskuterede genmodificeringsteknologier viser lovende muligheder for at fjerne allergenen gluten fra hvede.
Foto: Novozymes/ PR
Foto: Novozymes/ PR

Mens konventionelle dyrkningsforsøg på at opnå hvedestrå med reduceret gluten er svære at få til at lykkes, viser genmodificeringsteknologi spændende muligheder på feltet, skriver Journal of Cereal Science, ifølge Foodnavigator.

Den såkaldte RNAi teknologi har indtil videre udvist det største potentiale for at reducere glutenproteiner i hvede og andre kornsorter, står der i artiklen.

Med teknologien kan man justere glutenelementerne, som er giftige for allergikere, og på den måde bane vejen for glutenfri kornsårter.

Der er dog stadig rigeligt med forhindring i vejen for den slags korn, da genmodificering som bekendt ikke er lige vellidt blandt alle.

Læs hele artiklen fra Foodnavigator her.

Glutenfri fødevarer i voldsom vækst

Trodsig indkøbschef satser stort på netbutik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter