FødevareWatch

Glutenfri fødevarer i voldsom vækst

Den første glutenfri fiskefrikadelle er på vej i supermarkederne. Det er en klar trend, hedder det fra Coop, der oplever stor vækst i efterspørgslen.

Foto: POLFOTO

Den norsk-ejede fiskevirksomhed Norways Seafood i Grenå lancerer nu glutenfri fiskefars på det danske marked. Og dermed går virksomheden ind i et marked, der vokser kraftigt i Danmark.

Ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden, der sælger den glutenfri fars under mærket Thorfisk, er virksomheden først på det danske marked med glutenfri fiskefars.

Virksomheden anvender ikke længere gluten i færdigrørte fiskefarser eller stegte fiskefrikadeller.

”Vi har erstattet hvedemelet i vores velkendte fiskefarser og fiskefrikadeller med kartoffelflager. Side-gevinsten ved at bruge kartoffelflager er, at vores fiskefrikadeller faktisk bliver mere luftige og saftige,” siger salgs- og marketingdirektør Lars Christensen.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Produkterne kan købes i Coop’s butikker, Netto, Føtex, Bilka, SuperBest, Spar og Lidl. Dog sælges produkterne i nogle kæder under andre varemærker end Thorfisk, oplyser firmaet. Regnskabet for det danske datterselskab er endnu ikke offentliggjort, men i 2012 omsatte det danske selskab for 464 mio. kr.

Tocifret vækst

Ifølge kommunikationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, rammer virksomheden med sit nye produkt i bl.a. Coop’s butikker lige ind i en markant dansk fødevaretrend.

”Vi har en markant vækst på tocifret niveau. Derfor udvider vi i øjeblikket udvalget,” påpeger han og tilføjer, at dagligvarekoncernen forventer, at væksten fortsætter.

Op mod 50.000 lider af sygdom

Over 5.000 danskere vurderes at have fået en diagnose, der siger, at de lider af cøliaki, det vil sige, at de ikke kan tåle gluten – populært kaldes de gluten- allergikere. Men Dansk Cøliakiforening vurderer selv på basis af forskning, at omkring 50.000 danskere kan lide af sygdommen.

Cøliaki er en sygdom i tyndtarmen, hvor tarmens overflade ødelægges og optagelse af næringsstoffer derfor nedsættes. Cøliaki forårsages af proteinet gluten, som findes i de fire kendte kornsorter, hvede, byg og rug samt havre. Det er en del af dette protein, prolamin, som kroppen ikke kan tåle, oplyser foreningen.

Milliardfiskeri fordobler overskuddet

Irma åbner fiskebutik på nettet

Fødevareeksport slår alle rekorder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier