FødevareWatch

Europæere spiser mindre frugt og grønt

Indtagelsen af frugt og grønt blandt borgere i EU-landene faldt med godt 8 pct. fra 2011 til 2012, viser en ny undersøgelse.

Foto: Michael Hansen

Indtagelsen af frugt og grønt i de 28 EU-lande faldt med 8,2 pct. mellem 2011 og 2012. Det viser en ny undersøgelse fra Freshfel Consumption Monitor ifølge mediet Fresh Plaza.

Hver europæer indtog i gennemsnit lige under 387 g. frugt og grønt per dag i 2012, som er det seneste år man har tal for, og det er 8,7 pct. lavere en gennemsnittet for de seneste fem år. Samtidig er det lige under det niveau, som verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler, at man spiser hver dag, nemlig 400 g.

Fresh Plaza skriver, at 18 af de enkelte EU-lande ligger under det anbefalede daglig indtag. Der meldes dog ikke noget om, hvilke lande det drejer sig om.

Det er især frugt, som europæerne er begyndt at spise mindre af. Her er nedgangen på 11,8 pct., mens den kun er på 5,3 pct. for grøntsager.

Eksporten stiger

Og det er ikke kun borgernes gennemsnitlige indtag, der er faldet. Produktion og importen af frugt og grøn er således også gået ned siden 2011.

Men i den samme periode er eksporten af frugt og grønt steget med henholdsvis 17 og 8 pct. Sammenligner man med perioden 2007-2011 er frugteksporten steget med 39 pct., mens eksporten af grøntsager er gået frem med 20 pct.

”Consumption Monitor (undersøgelsen, red.) viser, at indtagelse af frisk frugt og grønt i EU er faldet endnu mere i 2012. Det lave indtag gør det yderst vigtigt at gøre mere for at anspore indtagelsen af frisk frugt og grønt,” siger Philippe Binard fra Freshfel ifølge Fresh Plaza i en kommentar til undersøgelsen. Han tilføjer:

”EU har netop besluttet at øge budgettet til skolernes frugtordninger fra 90 til 150 mio. euro, og budgettet til oplysningskampagner i EU – hvoraf en stor del går til (at promovere indtagelsen af, red.) frugt og grøntsager – fra 60 mio. euro til 200 mio. euro i 2020.”

Læs artiklen fra Fresh Plaza her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier