FødevareWatch

Chr. Hansen aktie får førsteplads i april

Ingredienskoncernen Chr. Hansen får med al sandsynlighed den gule trøje som den mest stigende aktie i april. Novozymes kommer ind på en tredjeplads.

Foto: Colourbox

Med en enkelt handelsdag tilbage i april ser Chr. Hansen ud til at blive månedens klart mest stigende aktie i C20 Cap-indekset.

Chr. Hansen-aktierne er steget med ikke mindre end 12,7 procent og placerer sig dermed foran Vestas, Novozymes og FLSmidth, som indtager de efterfølgende pladser, viser en analyse, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

April har været præget af startskuddet på den danske regnskabssæson med foreløbigt seks regnskaber fra det toneangivende aktieindeks, og dermed har regnskabsinformation delvist haft indflydelse på denne måneds placeringer.

Chr. Hansen har været et af de regnskabsaktuelle selskaber i løbet af måneden. Det aflagte regnskab var umiddelbart på niveau med de indtjeningsforventninger, aktieanalytikerne havde, men efter offentliggørelsen 9. april er aktien steget med mere end 10 procent.

"Mange investorer frygtede et væsentlig dårligere regnskab, og det er formentlig en del af forklaringen på, hvorfor aktien er steget," siger aktieanalytiker i Spar Nord, Mikkel Duus-Hansen og fortsætter:

"Desuden opjusterede investeringsbanken Goldman Sachs sit kursmål på Chr. Hansen fra 209 kroner til 280 kroner d. 16. april, og det har uden tvivl skabt ekstra købsinteresse for aktien."

Politiske spændinger omkring Ukraine har betydet større kursudsving på det danske aktiemarked. Efter et større kursfald medio april har det toneangivende aktieindeks C20 Cap genvundet det tabte og lukker måneden af med en beskeden stigning på omkring 0,7 procent.

Chr. Hansen lever op til vækstambitioner

Chr. Hansen: Væksten skal være klart bedre

Ingrediens-branchen savner målrettet uddannelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier