Toms får ny topchef

Chokoladegiganten har ansat Carsten Lyngsø Thomsen som ny topchef. Han afløser Jesper Møller, der modtog en fyreseddel i sidste uge.
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Toms Gruppen har fundet afløseren for topchef Jesper Møller, som blev fyret i sidste uge.

Den nye chokoladechef bliver 46-årige Carsten Lyngsø Thomsen, som kommer fra en stilling som adm. direktør i Lantmännen Cerelia, som har hjemme i Stockholm.

Tidligere har Carsten Lyngsø Thomsen arbejdet i bl.a. Coop, Kraft Foods og Carlsberg. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Det er Toms' bestyrelsesformand, Royal Unibrew-chef Henrik Brandt, der har stået i spidsen for søgningen, og han er tilfreds med resultatet.

”Carsten har en stærk ledelsesprofil og mange års national og international erfaring. Han har stor indsigt i og erfaring med FMCG (fast-moving consumer goods, red.) og besidder stærke kommercielle og ledelsesmæssige kompetencer til at bringe Toms videre i et dynamisk marked, og jeg glæder mig til at byde Carsten velkommen i Toms," siger Henrik Brandt.

En af de stærkeste

Den nye topchef glæder sig til opgaverne i Toms, som han kalder en af de stærkeste virksomheder i branchen.

"Jeg ser meget frem til at skulle påtage mig opgaven som direktør for Toms Gruppen, som jeg anser for at være en af Danmarks historisk stærkeste virksomheder inden for nydelsesmiddelindustrien. Jeg glæder mig til sammen med medarbejderne hos Toms at gøre Toms til en endnu stærkere virksomhed," siger Carsten Lyngsø Thomsen.

Toms nye direktør starter 1. august, og indtil da er Villy Rasmussen, selskabets næstformand, indsat som midlertidig direktør.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Skuffende resultater betød fyring

Jesper Møllers exit, som blev meldt ud i sidste uge, blev begrundet med svigtende resultater.

I marts offentliggjorde den tidligere topchef sit sidste regnskab i Toms, der viste et overskud på blot 18,4 mio. kr. mod 51 mio. kr. året før.

Chokket var da også begrænset, da FødevareWatch i sidste uge talte med Jesper Møller i kølvandet på fyringen.

"Når man har et job som det her, så ved man jo, at der kan komme en dag, hvor bestyrelsen synes, at der skal prøves andre kræfter af. I og med at vi jo har nogle udfordringer og er kommet med nogle resultater, der ikke er fantastiske, så ved man jo altid, at det er en mulighed," sagde han i den forbindelse.

Headhuntere: Her er cheftypen, Toms leder efter

Fyret Toms-chef: Jeg vidste, dagen kunne komme

Toms fyrer topchef

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også