FødevareWatch

Rusland vil producere mere hestekød

Den russiske regering har afsat 32 mio. kr. til at øge produktionen af hestekød i landet for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Foto: Ajs Smed Nielsen

De er glade for hestekød i Rusland – i hvert fald i visse dele af landet – og den samlede efterspørgsel overstiger den nuværende produktionskapacitet. Derfor vil regeringen nu gøre sit til at øge produktionen, skriver Global Meat News.

Regeringen i Rusland har således søsat et nyt investeringsprogram, der med 180 mio. rubler (32 mio. kr.) i ryggen skal sikre en større produktion af hestekød.

De mange millioner skal gives som bevillinger til de nuværende ca. 3000 mindre hestelandbrug, der står for omkring 75 pct. af produktionen af hestekød i landet, oplyser det russiske landbrugsministerium ifølge mediet.

Bevillingerne skal gives til eksisterende landbrug for at tilskynde dem til at øge deres produktionsniveau ved at implementere mere moderne landbrugsmetoder, siger den russiske landbrugsanalytiker Eugene Gerden til Global Meat News.

Skal møde efterspørgsel

Rusland producerer på nuværende tidspunkt omkring 70.000 ton hestekød om året, mens det anslås, at efterspørgslen ligger på 110.000 ton. Men landet importerer pt. en væsentlig andel af hestekødet.

Planen er, at den russiske produktion af hestekød skal øges til 110.000 ton i 2020 – en stigning på 50 pct. Efterspørgslen forventes at være steget til 120.000 ton årligt på dette tidspunkt.

Rusland har tidligere også varslet enorme investeringer i produktionen af andre typer kød, for at komme fri af landets afhængighed af importeret kød fra Europa.

Rusland investerer massivt i kødproduktion på Krim

Læs artiklen fra Global Meat News her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier