FødevareWatch

Rusland investerer massivt i kødproduktion på Krim

De russiske myndigheder vil fri af den europæiske kødafhængighed, og der er nu afsat omkring én milliard dollar til investeringer og udvikling af svine- og okseproduktionen på Krim.

Foto: Colourbox

Der gik ikke mange dage fra nyheden om, at flertallet af Krim-beboerne ønskede at komme under Putins præsidentvinger til den kontante belønning faldt. I hvert fald har den russiske administration afsat, hvad der svarer til 5 mia. USD til investeringer i forskellige projekter på halvøen, heriblandt er der ifølge GlobalMeatNews afsat omkring 1 mia. USD til udviklingen af svine- og oksekødsproduktionen.

De russiske forbrugere har gennem længere tid haft svært ved at få fat i kød fra Europa, efter at de russiske myndigheder tidligere i år indførte sanktioner mod import af EU-svinekød  efter fund af svinepest (African swine fever).

Selvom investeringsplanerne på Krim-halvøen rækker 3-4 år ind i fremtiden, er planen, at russerne i fremtiden ikke i lige så stor stil behøver kigge uden for landets grænser i jagten på bøffer og bacon. Der er allerede en forholdsvis stor kødproduktion på Krim, og i 2013 voksede produktionen med 3 pct. til 180.000 kød. Antallet af kvæg på halvøen voksede i samme periode med 13,9 pct. til 162.400, og derudover findes der 220.000 svin, 290.000 får og får og ikke mindre end 10,3 mio. kyllinger.

Udover den store milliardsatsning i mere Krim-kød, vil den russiske administration også bruge flere penge på at øge produktionen af vin og markedsføre området som et turistområde.

Læs historien hos GlobalMeatNews her.

Verdens største bryggeri lider i Rusland

Dansk Agroindustri: Vi satser fortsat på Rusland

Rublens dyk kan koste Carlsberg stort milliontab

 

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier