FødevareWatch

EL: Danskerne skal oplyses om øko-svin

Skal danskerne få øjnene op for økologiske svin, kræver det langt mere oplysning mener Dyrenes Beskyttelse og Enhedslisten.

Foto: Tycho Gregers/ POLFOTO

I en række undersøgelser spiller dyrevelfærd en stor rolle, når danskerne skal købe svinekød, men der er stadig langt fra holdning til handling, hvis man kigger på salget af svinekød fra svin, der har haft bedre velfærd end svin i konventionelle stalde. Altinget.dk skriver, at det stadig kun er 12-14 pct. af den samlede mængde ferske svinekød, som kommer fra ikke-konventionelle brug.

En stor forhindring er ifølge Peter Sandøe, professor i forbrug, bioetik og regulering ved Aarhus Universitet, prisen på kødet, der ikke må være ret meget højere end prisen på det konventionelt producerede svinekød.

I Dyrenes Beskyttelse mener man, at en af vejene kan være bedre mærkning, som vi kender det fra æggebakkerne med bur-, skrabe- og frilandsæg, og fra Enhedslisten efterlyses der flere kampagner.

"Hvis man vil have en egentlig dyrevelfærdsmæssig gevinst, så skal man over i de fritgående og økologiske svineproduktioner - og ikke alle de andre hekserier. Så der mangler nok oplysninger," siger Per Clausen til Altinget.dk.

Minister: Økologi er sundere, fordi...

Idavang holder sig i plus

Svenskere boykotter dansk svin

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier