FødevareWatch

Første danske jordbær klar i påsken

De første danske jordbær er på trapperne, og avler Peter Jensen fra Fyn regner med at sende den første bakke rødt guld i retning af forbrugerne i de kommende helligdage.

Foto: Colourbox

To uger tidligere end normalt regner jordbæravler Peter Jensen, der dyrker jordbær i drivhuse lidt uden for Odense, med at være klar med de først røde bær i påsken. Det skriver DR Fyn.

Jordbærrene er de første danske i år, og ud over temperaturen har det i år spillet en stor rolle, at der har været så mange solskinstimer i de første måneder af 2014, forklarer Peter Jensen, der ikke regner med at kunne levere til ret mange butikker fra start.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

En del af hemmeligheden bag de tidlige bær handler om at efterligne forholdene, som normalt findes udendørs om sommeren.

"Det er forskellen på nat- og dagtemperatur, som gør, at dansk frugt smager rigtig godt. Og på nuværende tidspunkt kan vi tilbyde dem nøjagtig samme betingelser som en dansk jordbærmark i juni. Og temperaturen skal gerne være så præcis som mulig," siger Peter Jensen til DR Fyn og tilføjer, at et jordbær gerne skal have ti grader om natten og 20 grader om dagen for at opnå den rigtige smag og kvalitet.

Blandt grøntsager er det ikke kun jordbær, der i dag dyrkes i drivhuse. Også kartoffelavlere har taget væksthuse i brug for at kunne levere tidlige produkter, som kan indbringe særdeles høje kilopriser i sammenligning med højsæson-varer.

I sidste måned var de første danske kartofler klar fra drivhusene hos fynske DK Plant, som i et samarbejde med Coop i foråret vil grave i alt 50.000 bakker drivhuskartofler op - indendørs.   

Årets første kartofler er klar

Lammefjordens kartoffel i fint selskab

Stort kartoffelprojekt strandet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier