FødevareWatch

Alm. Brand venter stærkt Novozymes-regnskab

Alm. Brand markets forventer, at det kommende kvartalsregnskab fra ingredienskoncernen Novozymes vil vise en markant vækst i selskabet. Samtidig hæves kursmålet.

Foto: Novozymes/ PR

Det kommende førstekvartalsregnskab fra Novozymes 24. april ventes at vise en stærk start på året og en vækst markant over den prognose, som selskabet har givet for hele året. Det vurderer Alm. Brand Markets, som forud for regnskabet har skruet en smule op for kursmålet for aktien til 260 kr. fra før 250 kr.

"Vi ser derfor gode muligheder for positivt momentum i aktien frem mod regnskabet, selvom væksten delvist er skabt af en nem sammenligningsbase, markedet har inddiskonteret væksten, og det langt fra er givet, at Novozymes opjusterer på den baggrund," skriver aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets i en kommentar.

Han fastholder en neutral anbefaling af aktien baseret på forholdsvis høje kortsigtede valuation-multipler, men han tilføjer, at han ligger langt tættere på en købsanbefaling end det modsatte.

Alm. Brand Markets estimerer, at regnskabet fra Novozymes vil vise en vækst i første kvartal på 12 pct., hvor selskabet for hele året til sammenligning har guidet 6-9 pct.

"En stor del af dette momentum er skabt af en nem sammenligningsbase, men biofuel-markedsvækst på 12 pct. ligger over forventningerne. Vi ser faktisk en anelse opside til markedets Q1 14-vækstestimater, trods de aggressive forventninger. EBIT er påvirket af engangsindtægten fra Monsanto, og markedsestimater kan derfor være lidt misvisende. Selv korrigeret for dette ligger vi dog over konsensus og forventer derfor også en overraskelse på indtægtssiden," skriver finanshuset.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier