FødevareWatch

Her er de dygtigste chefer i fødevaresektoren

Jyllands-Posten har sammen med Dansk Aktieanalyse rangeret 50 danske topchefer efter deres troværdighed og popularitet. Se her, hvordan topcheferne i føde- og drikkevareindustrien rangerer.

Foto: Colourbox

Jyllands-Posten og Dansk Aktieanalyse har i en ny analyse set på, hvem der klarer sig bedst blandt et felt på 50 danske topchefer.

20 porteføljemanagere blandt de største investeringsforeninger og institutionelle investorer har vurderet topledelsen i 50 børsnoterede virksomheder på fem parametre: troværdighed, vækst, strategi, effektivitet og human ressource.

Og på top-50 listen finder man en del topchefer fra især bryggerier og fødevarevirksomheder.

Mest iøjnefaldende er det, at Royal Unibrews adm. direktør, Henrik Brandt, rangeres som landets tredjebedste topchef.

Men også ingrediensbossen Peder Holk Nielsen fra Novozymes klarer sig godt, idet han indtager en 7. plads på listen, mens hans kollega fra Chr. Hansen, Cees de Jong, kommer ind noget længere nede på listen på en 27. plads.

I bunden af listen finder man Carlsbergs Jørgen Buhl Rasmussen (42), efterfulgt af Bernhard Griese fra Harboes Bryggeri (49) og som rosinen i pølseenden Niels Henrik Jensen fra Østasiatisk Kompagni (50).

Direktørerne i bunden bliver generelt straffet for problemer med deres image, dårlige vækstrater og deres strategiske evner, skriver Jyllands-Posten i en kommentar til analysen.

Her er samtlige af fødevaresektorens placeringer:

3. Henrik Brandt – Royal Unibrew

7. Peder Holk Nielsen – Novozymes

27. Cees de Jong – Chr. Hansen

42. Jørgen Buhl Rasmussen – Carlsberg

49. Bernhard Griese – Harboes Bryggeri

50. Niels Henrik Jensen – Østasiatisk Kompagni

Royal Unibrew har givet pengene igen seks gange

Carlsberg halter bagud

Kan Carlsberg sidde til bords med de tunge drenge?

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier