FødevareWatch

Danskerne spiser mindre frisk mad

Vi spiser langt mindre frisk mad end tidligere i Nordeuropa, mens efterspørgslen på friske fødevarer stiger på de fleste andre markeder. Det viser en ny global undersøgelse.

Foto: Ole Lind/ JP

Danmark er ét af de lande i verden, hvor der spises mindst frisk mad. Det viser en ny undersøgelse fra Euromonitor International ifølge mediet Food Navigator.

Undersøgelsen viser, at den globale efterspørgsel på friske fødevarer steg med 2 pct. til 1,95 mia. ton fra 2012 til 2013 – en udvikling som især er drevet af en stigning i vækstmarkeder som Mellemøsten og Afrika, Asien og Stillehavslandene, Østeuropa og Latinamerika.

Mens man så en markant stigning i Østeuropa, så gik indtagelsen af frisk mad tilbage med 0,3 pct. i Vesteuropa i 2013. Det siger Anastasia Alieva, som har ansvaret for området hos Euromonitor, til mediet.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Værst så det ud i Tyskland, hvor indtagelsen af friske fødevarer faldt med 2 pct. i det seneste år, men også markeder som Finland, Holland og Danmark oplevede en tilbagegang, forklarer Anastasia Alieva uden dog at komme nærmere ind på de specifikke tal.

Grunden til den lave indtagelse af frisk mad i Vesteuropa skyldes en yderst travl livsstil, hvor forbrugerne i højere grad sætter pris på bekvemmeligheden ved emballerede og forarbejdede fødevarer. Den samme tendens kan ses i USA, hvor indtagelsen af friske fødevarer dog ikke er faldet i løbet af det seneste år.

Euromonitor International forventer at den globale volumen af friske fødevarer vil stige med 17 pct. mellem 2013 og 2018.

Se en grafik over den globale indtagelse af friske fødevarer nedenfor:

Foto: Euromonitor
Foto: Euromonitor
 

Læs artiklen fra Food Navigator her.

MadMarked hæver ambitionerne

Proteinbar af insektmos med stort potentiale

Ny direktør vil sætte Fødevarebanken på kortet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier