FødevareWatch

Intern kritik overrasker Danish Crown

En række tillidsfolk i Danish Crown retter fredag en skarp kritik mod koncernens ledelse. "En overraskende og ærgerlig kritik," lyder reaktionen fra hovedkontoret i Randers.

Foto: Thomas Søndergaard

Ledelsen i Danish Crown har i dag modtaget hård kritik fra tillidsfolkene i koncernens svinedivision DC Pork og Tulip, som har underskrevet et brev til hovedkontoret i Randers.

Budskabet er, at Danish Crown skal stoppe med at true med lukninger og fyringer for at presse slagteriarbejderne ned i løn. Du kan læse hele brevet fra tillidsmændene, som er udarbejdet i samarbejde med fødevareforbundet NNF, her.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Det har ikke været muligt at få en kommentar til den interne kritik fra adm. direktør Kjeld Johannesen eller den øvrige koncernledelse, så pressechef Jens Hansen svarer her på vegne af Danish Crown.

I bliver kritiseret hårdt af jeres egne tillidsmænd. Hvad er jeres reaktion?

”Det er en overraskende kontant udmelding i en tid, hvor vi sammen skal finde en løsning for at redde slagterierne i Rønne og Skærbæk. Men vi er fortsat indstillet på at finde løsninger,” siger Jens Hansen til FødevareWatch.

Tager I kritikken til efterretning?

"Det er klart, at når der kommer sådan et brev, kigger vi på det og noterer, hvad der står. Og det er en overraskende udmelding, fordi vi i fællesskab skal finde en løsning for at bevare slagterierne."

Bruger ikke trusler

Men hvor stort et problem er det for jer, at jeres tillidsmænd over hele landet er utilfredse med Danish Crowns ledelse?

”Det behøver der ikke nødvendigvis at være et problem i. Det er da ærgerligt, at de går ud med sådan en kritik, men vi ser ikke nogen uoverstigelige udfordringer i vores samarbejde med tillidsfolkene.”

Tillidsmændene skriver i brevet, at medarbejderne i Rønne er blevet truet med valget mellem en lønnedgang på 15 procent eller en fyreseddel. Er det sådan, man forhandler i Danish Crown?

”Nu spørger du konkret til forhandlingerne i Bornholm, og vi går ikke ind og kommenter på forhandlinger gennem pressen.”

Men du kan vel dementere det, hvis det er forkert?

”Hvad der indgår i forhandlinger, vil jeg ikke inddrage pressen i. Men jeg kan godt sige, at Danish Crown ikke forhandler gennem trusler. Vi præsenterer nogle ting, de præsenterer nogle ting, og så diskuterer vi det. Hvis de opfatter det anderledes, er det uheldigt.”

Radiotavshed fra koncernledelse

I den seneste tid er der blevet fremsat en række kritikpunkter mod ledelsen i Danish Crown. Hvorfor hører vi ikke noget fra koncernledelsen og adm. direktør Kjeld Johannesen?

”Kritikken er kommet fra NNF og tillidsfolkene, og for mig at se er det en front. Hvis vi skal diskutere med tillidsfolkene, så sætter vi os ned sammen med dem. Det gør vi ikke gennem pressen.”

Vil I sætte jer ned med dem og snakke om kritikken?

”Vi mødes løbende med tillidsfolkene, og det vil være helt naturligt, at vi snakker med dem om det her brev, når vi mødes igen,” slutter pressechef Jens Hansen.

Opråb til Danish Crown: Stop jeres trusler

"Danish Crown bruger lukningstrussel i forhandlinger"

NNF: Danish Crown truer den danske model

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier