FødevareWatch

Opråb til Danish Crown: Stop jeres trusler

Stor utilfredshed med ledelsen i Danish Crown har fået 17 tillidsrepræsentanter til at at skrive en fælles udtalelse, hvori de opfordrer arbejdsgiveren til at stoppe brugen af trusler i forhandlingerne.

Foto: Jan Dagø/ JP

Med en fælles udtalelse vil 17 tillidsrepræsentanter fra slagterier over hele landet lægge pres på ledelsen i Danish Crown for at få dem til at stoppe brugen af trusler om fyringer og krav om lønnedgang.

Udtalelsen er underskrevet af samtlige tillidsmænd fra svinedivisionen DC Pork og Tulip, som er hårdest ramt af nedskæringer. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Krav om lønnedgang og trusler om fyringer har angiveligt fløjet gennem luften i lang tid hos Danish Crown. Senest er medarbejderne på Danish Crown på Bornholm blevet truet med valget mellem en lønnedgang på 15 procent eller udsigten til en fyreseddel.

"De har sat os en pistol for panden. Fra medarbejdersiden er vi kommet med løsninger, der vil spare Danish Crown for mange millioner kroner årligt, men de har stædigt holdt fast i lønnedgang," siger Thomas Hansen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne ifølge NNF og fortsætter:

"Vi er klar til forhandlinger, så snart Danish Crown er klar til at snakke om andet end lønnedgang. Det har absolut topprioritet at bevare slagteriet på Bornholm."

Forhandlingerne om at redde slagteriet i Rønne er indtil videre udskudt til slutningen af april.

Læs brevet fra de 17 tillidsrepræsentanter her.

Så sent som i dag bringer FødevareWatch en historie om, at Danish Crown i december fortalte tillidsmændene i DC Pork, at tre slagterier skulle lukke. Det gjaldt Faaborg, Rønne og Skærbæk. Få uger senere kom der dog en kontramelding om, at kun Faaborg skulle lukke helt, mens Rønne og Skærbæk skulle finde besparelser.

Tillidsmændene på de to slagterier beskylder ledelsen i Danish Crown for bevidst at bruge truslen om lukning for at presse de ansatte ned i løn. Den historie kan du læse her.

Danske Slagtermestre og NNF har indgået forlig

"Danish Crown bruger lukningstrussel i forhandlinger"

NNF: Danish Crown truer den danske model

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier