FødevareWatch

Kinesisk Arla-partner overgår forventningerne

Det kinesiske mejeri Mengniu Dairy overgik analytikernes forventniger med et flot resultat for 2013. Det gode resultat er primært drevet af øget kinesisk efterspørgsel på mælkeprodukter.

Foto: Andreas Carstensen/ JP

Kinesernes stærkt stigende interesse i mælkeprodukter skæpper godt i kassen hos Arla-partneren Mengniu Dairy Co.

Mejeriselskabet, som er Kinas største, endte således 2013 med et nettooverskud på 1,4 mia. kr. og et salg på 38 mia. kr. Dermed overgik selskabet de forventninger, som analytikerne havde til årsregnskabet, der netop er offentliggjort. Det skriver Bloomberg.

Selskabet har tidligere haft problemer med bakterie-inficerede produkter, men en række samarbejder med udenlandske selskaber som franske Danone og Arla har rettet op på det blakkede ry og fået kunderne tilbage i butikken.

"I år vil vi fokusere på at udvikle nye produkter, som giver en endnu bedre indtjening," siger selskabets topchef, Sun Yiping, på en pressekonference.

Mengniu indgik i 2006 et samarbejde med Arla om produktion og distribution af mælk i Kina og Hong Kong. Samarbejdet accelererede i 2012, hvor Arla købte en aktiepost på seks procent i det kinesiske selskab for 1,7 mia. kr.

Tidligere Arla-selskab laver beskedent overskud 

Arla i offensiven på klimafronten 

Arla skal opfinde den nye skyr  

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier