Kinesisk Arla-partner overgår forventningerne

Det kinesiske mejeri Mengniu Dairy overgik analytikernes forventniger med et flot resultat for 2013. Det gode resultat er primært drevet af øget kinesisk efterspørgsel på mælkeprodukter.
Foto: Andreas Carstensen/ JP
Foto: Andreas Carstensen/ JP

Kinesernes stærkt stigende interesse i mælkeprodukter skæpper godt i kassen hos Arla-partneren Mengniu Dairy Co.

Mejeriselskabet, som er Kinas største, endte således 2013 med et nettooverskud på 1,4 mia. kr. og et salg på 38 mia. kr. Dermed overgik selskabet de forventninger, som analytikerne havde til årsregnskabet, der netop er offentliggjort. Det skriver Bloomberg.

Selskabet har tidligere haft problemer med bakterie-inficerede produkter, men en række samarbejder med udenlandske selskaber som franske Danone og Arla har rettet op på det blakkede ry og fået kunderne tilbage i butikken.

"I år vil vi fokusere på at udvikle nye produkter, som giver en endnu bedre indtjening," siger selskabets topchef, Sun Yiping, på en pressekonference.

Mengniu indgik i 2006 et samarbejde med Arla om produktion og distribution af mælk i Kina og Hong Kong. Samarbejdet accelererede i 2012, hvor Arla købte en aktiepost på seks procent i det kinesiske selskab for 1,7 mia. kr.

Tidligere Arla-selskab laver beskedent overskud 

Arla i offensiven på klimafronten 

Arla skal opfinde den nye skyr  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også