FødevareWatch

Arla-mejeri sætter eksport-rekord

Arla Foods præsenterede for nylig et årsregnskab med den største omsætning i koncernens historie. Den triumf var i høj grad drevet af nordjyske Bistrup Mejeri, der eksporterede mejeriprodukter som aldrig før.

Foto: Arla/ PR

I slutningen af februar præsenterede Arla Foods sit årsregnskab for 2013, og her meldte man om en rekordstor omsætning på hele 73,6 mia. kroner – en fremgang på 16,6 pct. og samtidig det største toplinje-resultat i den danske gigants historie.

Rekordindtjening i Arla

En væsentlig grund til Arlas succes i 2013 var det nordjyske mejeri, Bistrup Mejeri, der eksporterede ost som aldrig før. Det skriver TV2 Nord.

Siden Muhammed-krisen – som ramte især danske mejeriers eksport hårdt - var på sit højeste i 2006, har det nordjyske mejeri opskaleret produktionen betydeligt, og en stor del af varerne bliver sendt udenfor landets grænser.

Bislev Mejeri eksporterer nu mere end 95 pct. af produktionen, og man er gået fra at producere 33 millioner kilo ost i 2009 til 52 millioner kilo i 2013, oplyser tv-stationen.

”Vi producerer primært smelteost og hvid ost og vores markeder er Mellemøsten, Azerbaijan og Rusland. Lige nu producerer vi alt det vi kan, 24 timer om dagen, syv dage om ugen,” forklarer Alex Salling, mejerichef på Bislev Mejeri, til TV2 Nord.

Arla fastholder russiske forventninger

Innovation skal sikre vækst for Arla

Rynkebys reklamesats giver pote 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier