Arla fastholder russiske forventninger

Til trods for det store poltiske drama, der for øjeblikket udspiller sig i Rusland og Ukraine, fastholder danske Arla forventningerne til markedet og regner i år med at runde milliard-omsætning.

I Arla frygter man ikke, at den højspændte poltiske situation får følger for forretningen i Rusland. Sidste år blev der i alt solgt danske mejeriprodukter for 900 mio. kr. og for 2014 regner koncernøkonomidirektør og CFO Frederik Lotz med at koncernen runder milliarden, skriver business.dk.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Vi tror ikke, at den politiske krise eskalerer, så det kommer til at sætte vores forretning i Rusland i fare. Det sker jo undertiden, at der i lande uden for Europa kan være økonomisk og politisk uro. Vores holdning er, at man skal have en lang horisont og forståelse af markederne, at man er rede til at tage de skvulp, der kommer. Vi kan ingenting se på vores afsætning i Rusland. Afsætningen på det russiske marked har aldrig været så hastigt voksende, som den er nu," siger han til business.dk.

Ukraine-krise lammer dansk svineeksport

Han tilføjer, at man holder skarpt øje med udviklingen men indtil videre er der ikke sket noget, som får Frederik Lotz og resten af Arla til at ryste på hånden, når det kommer til ambitionerne og forventningerne til 2014. Særligt den forbedrede russiske distribution til større millionbyer i landet giver udsigt til stadigt stigende markedsandele.

Rynkeby vil erobre Norden

Innovation skal sikre vækst for Arla

Arla knækker koden

Arla i smør-krig med Orkla-selskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter