Analytiker: Nordic Sugar kan stjæle kunder fra DLG

Grovvarekoncernen DLG risikerer at miste markedsandele, hvis den danske sukkergigant Nordic Sugar begynder at aftage andre afgrøder fra landmændene end sukkerroer. Det vurderer analytiker.
AF STEFFEN MOSES

Nordic Sugars plan om at udvide forretningen og tage kampen op mod Danmarks klart største landbrugsselskab DLG er realistisk.

Sådan lyder dommen fra Troels Schmidt, der som råvareanalytiker i analysefirmaet AgroMarkets, følger markedet tæt.

”Markedet er flygtigt, for der bliver oftest ikke lavet aftaler mere end for nogle partier ad gangen. Så det er ikke sådan, at landmanden er gift med DLG, fordi de har handlet med dem et par gange, så på den måde er de nemme at flytte, hvis man har et konkurrencedygtigt produkt,” siger Troels Schmidt til FødevareWatch.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

I et interview med FødevareWatch afslører adm. direktør i Nordic Sugar, Flemming Lyngholm, at han i øjeblikket overvejer mulighederne for at udvide forretningen til andre afgrøder end sukkerroer.

Gode muligheder på Lolland

Flemming Lyngholm siger i interviewet, at Nordic Sugar kan drage fordel af, at koncernen allerede har lagerkapacitet og aftaler med vognmænd. Og hvis planen skal lykkes, kræver det netop, at der er styr på logistikken, forklarer Troels Schmidt.

”Nordic Sugar skal kunne lave nogle logistikløsninger, og på den måde få varerne væk fra Lolland Falster på en god og omkostningseffektiv måde. Området er jo netto eksportør af korn. Hvis det kan lykkes, bliver de en mere seriøs spiller, end hvis de skal bruge de samme linjer som andre foderstoffer på Lolland og Falster,” siger han.

Godt for landmændene

Det er ikke kun Nordic Sugar, der kan tjene penge på at udvide forretningen. Også landmændene kan se frem til en øget indtjening.

”Al konkurrence om at købe landmændenes varer er godt for landmændene. Der er ingen tvivl om, at det her vil give nogle skarpere priser, så på den måde er det fint nok set fra landmændenes synspunkt,” siger Troels Schmidt.

Sukkergigant overvejer nye afgrøder

Globale fødevarepriser skyder i vejret

Konflikten i Ukraine giver danske landmænd store tab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også