Danmark øjner muligheder i kinesisk pak choi

Kineserne kan ikke selv producere pak choi frø, som ellers er en af deres foretrukne grøntsager. Det kan være en chance for danske frøavlere.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Hver dag står grøntsagen pak choi på menuen for millioner af kinesere. Men kineserne kan ikke selv producere frø til pak choi, og derfor øjner danske frøavlere nu en ny stor eksportmulighed. Det skriver Foodculture.dk

”Klimaet i Danmark er ideelt til frøproduktion, og vi har desuden know-how og udstyr til at kunne levere pak choi-frø, selv om det ikke umiddelbart lyder som en speciel dansk grøntsag,” siger Birte Boelt, forsker på Aarhus Universitet, hvor hun lige nu arbejder på et projekt, der med støtte fra Frøafgiftsfonden skal udvikle eksportpotentialet i pak choi-frø.

I Kina og resten af Asien dyrker bønderne pak choi, men de importerer alle deres frø, fordi det er en teknisk krævende og videnstung produktion. Tidligere har de asiatiske lande importeret frø fra andre lande som USA og New Zealand, men den eksport vil danske frøavlere nu have del i.

Medie: Kronhjorte æder Lammefjordens kartofler

Mindst gift i dansk frugt og grønt

Agroindustri: Ukraine-krise truer færdig strategi 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også