FødevareWatch

Medie: Kronhjorte æder Lammefjordens kartofler

Kartofler og gulerødder fra Lammefjorden smager godt. Lidt for godt. Ifølge DR er kronhjorte begyndt at tage for sig af lækkerierne i en sådan grad, at det koster fødevareproducenterne dyrt.

Foto: Peter Lassen

Ikke kun mennesker er vilde med grøntsagerne, der dyrkes ved Lammefjorden i Nordvestsjælland. Kronhjorte har ifølge DR Sjælland opdaget de lækre afgrøder og er begyndt at grave dem op.

Og det er ikke noget, landmændene kan tage let på.

Jysk Landbrugsrådgivning har nemlig spurgt 123 landmænd om omfanget af kronhjortens grøntsagsjagt i det jyske. De 34 hårdest ramte landmænd har skader for mellem 25.000 og 100.000 kroner, og det samlede tab for de 123 landmænd løber op i mindst to millioner kroner, viser undersøgelsen. 

Lammefjorden er kendt for at levere grøntsager til nogle af de bedre restauranter i Danmark. Området er et særligt godt landbrugsområde, der er meget rigt på næringsstoffer.

Mindst gift i dansk frugt og grønt

Cimbria fordobler omsætningen

Globale fødevarepriser skyder i vejret 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier