FødevareWatch

Dansk Erhverv: Michelin-stjerner styrker erhvervslivet

Den nye nordiske guide og de 17 Michelin-stjerner, som onsdag blev uddelt til 15 danske restauranter, vil give dansk erhvervsliv et markant boost, vurderer Dansk Erhverv.

Foto: Jens Dresling

Det var ikke kun på de 15 danske restauranter, at der onsdag kunne jubles over at være man var blevet kåret, som nogle af verdens bedste restauranter og dermed blive skrevet ind i den velrenomerede Michelin Guide 2014.

Ifølge Dansk Erhverv vil stjernerne sammen med den kommende nordiske guide fra Michelin "give et markant boost til restaurationsbranchen, men også til turisme, detailhandel og transportbranche."

Få flere nyheder om fødevarer - få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Selvom langt de fleste Michelin-stjerner blev strøet ud over det storkøbenhavnske område, tror chefkonsulent Susanne Nordenbæk på større national gevinst fremadrettet.

”Dansk gastronomi er blevet en styrkeposition, som er kommet for at blive, og som er med til at skabe vækst i Danmark - også uden for restauranterhvervet, fordi en stor del af omsætningen havner i andre erhverv som hoteller, detailhandel og transport, så der er mange gode grunde til at være glade for dagens mange stjerner til de storkøbenhavnske gourmetrestauranter,” siger chefkonsulent hun i en meddelelse fra Dansk Erhverv.

”Jeg tror, det er svært at overvurdere betydningen af en ny nordisk guide. Den vil for alvor gøre provinsens mange store gourmetoplevelser synlige for et internationalt publikum, og det vil tiltrække flere højtforbrugende gastroturister til hele Danmark. En kæmpe gevinst for os som gourmet-nation,” lyder det videre.

Skal Danmark i fremtiden få det maksimale ud af det gastronomiske omdømme og de mange stjerner, kræver det ifølge Susanne Nordenbæk en større koordineret indsats, der tager udgangspunkt i vækstplanen for dansk turisme.

”I Dansk Erhverv efterlyser vi, at der afsættes flere midler til at markedsføre Danmark, som en attraktiv destination med gastronomiske oplevelser i verdensklasse,” siger hun i meddelelsen.

17 Michelin-stjerner til Danmark

Øllingegaard til detailhandlen: Giv os mere spillerum

Dansk Supermarked: Vi tager store hensyn til de små 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier