FødevareWatch

Tidligere bankboss stopper hos Mejerigaarden

Danmarks største producent af is, Mejerigaarden, skal have ny økonomidirektør. Karl Tholstrup, med fortid som direktør i Sparbank, fratræder posten efter to år.

Foto: Jyllands-Posten

Den økonomisk trængte isgigant Mejerigaarden skal have fundet en ny kassemester.

Karl Tholstrup har siden 2012 været økonomidirektør og direktionsmedlem i selskabet, der er landets største producent af is, men han har nu forladt Mejerigaarden til fordel for et job på en maskinfabrik i hjembyen Viborg.

”Jeg har sådan set været glad for jobbet hos Mejerigaarden, men det blev for meget med tre timers transport dagligt mellem mit hjem i Viborg og arbejdet i Thisted. Derfor har jeg valgt at trække mig fra posten,” siger Karl Tholstrup til FødevareWatch.

Han var adm. direktør i den Skive-baserede Sparbank, inden han tiltrådte i Mejerigaarden, som ejer varemærkerne Polar-Is, Premier Is og Bravissimo.

Godt parløb med direktør

Afgangen betyder, at Mejerigaardens adm. direktør, Mogens Jønck, skal i marken for at finde en ny økonomidirektør. Og det er ikke med hans gode vilje, forklarer han.

”Jeg er ked af, at Karl Tholstrup har valgt at finde noget andet. Vi har haft et glimrende parløb i de 13 måneder, jeg har været i Mejerigaarden, og der har ikke været en finger at sætte på Karls indsat,” siger Mogens Jønck til FødevareWatch.

Få flere nyheder om fødevarer - få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Direktøren har dog stor forståelse for sin nu tidligere kollegas valg, slår han fast.

År med økonomisk nedtur

Det er ikke et Mejerigaarden i storform, som Karl Tholstrup nu siger farvel til.

Siden selskabet i 2009 købte Premier Is af schweiziske Nestlé, er pengene fosset ud af kassen. I de seneste to regnskaber, for 11/12 og 12/13, har det betydet et samlet underskud på 22 mio. kr. ud af et salg på ca. 300 mio. kr.

Men trods de dystre år føler Karl Tholstrup ikke, at han forlader en synkende skude.

”Jeg føler, vi har fået vendt udviklingen, og økonomien ser meget sundere ud end længe set. Det er bestemt forventet, at den negative udviklingen er vendt i det kommende regnskab,” siger han.

Mejerigaarden forventes at præsentere regnskab for 13/14 i løbet af de kommende måneder.

Haribo-direktør stopper efter uenighed med ejere

Sojakonge får nyt produkt på hylderne i Norge

Løgismose: Arla pumper mælkeprisen op

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier