Teknologisk institut arbejder på flere supplementer til kød

Der er dog stadig et stykke vej til, at danskerne kan købe produkterne i butikkerne. 
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

På Teknologisk Institut i Århus er forskere igang med at 3D-printede erstatninger og supplementer, som skal være et nyt tilvalg overfor traditionel oksekød, skriver Børsen

”Formålet er at kunne supplere eller erstatte bl.a. oksekød med nogle sundere og mere bæredygtige alternativer. Vi arbejder på at udvikle nogle plantebaserede produkter, der ligner kød, ved hjælp af eksempelvis 3D-printeren,” siger Anne Louise Dannesboe Nielsen, der er centerchef på Teknologisk Institut i Århus.

Hun fortæller videre, at det ikke er meningen, at det nye 3D-printede kød skal være ”et afsavn til oksekød,” men et tilvalg af noget andet. Det er meningen med 3D-printeren, at virksomheder skal kunne teste sammensætninger af ingredienser for at skabe nye produkter. 

Der er dog stadig lange udsigter til, at 3D-printede produkter ender i butikker, fortæller Anne Louise Dannesboe Nielsen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter