Religiøse kostregler kan være vækstlomme for laboratoriekød
Kød dyrket i et laboratorie kan nu opfattes som værende halal og kosher, skriver Financial Times.
Og det kan åbne for en stor vækstlomme for selskaber, der beskæftiger sig enten med plantebaseret fødevarer eller laboratoriekød.
”Denne uges dom giver tiltrængt indsigt i, hvordan en godkendelses-køreplan kan se ud, og vi forventer, at nystartede virksomheder straks vil begynde at tilpasse deres produktionsprocesser for at tilfredsstille denne nye vejledning,” siger Mirte Gosker, administrerende direktør for Good Food Institute.
San Francisco-baserede Eat Just bad tidligere på året tre sharia-lovforskere om at undersøge, hvorvidt laboratoriekød kan være halal. Konklusionen lød, at det kan laboratoriekød godt. Det er dog forudsat at alle stamceller, der blev brugt til at fremstille det, blev taget fra halalkilder.
Medstifter af Eat Just Josh Tetrick fortæller videre, at selskabet nu vil forsøge at ramme den nye vækstlomme med milliarder af forbrugere, der spiser kosher eller halal.